• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
15 kişi FETÖ'den tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz günlerde Batman merkezli 21 ilde FETÖ’ye yönelik yapılan operasyonlarda 31 kişinin gözaltına alındığı, 9 kişinin de yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden 15 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Açıklamada, Mahkemeye çıkarılan 15 kişiden 13’ünün “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan tutuklandığı, 2 kişinin ise Adli Kontrol Kararı ile serbest bırakıldığı belirtildi.

Valilik açıklamasında, “FETÖ/PDY Batman Yapılanması içerisinde faaliyet yürüten ve yapılan operasyonlar neticesinde yakalanarak gözaltına alınan veya tutuklanan şüphelilerin fotoğraftan teşhis işlemleri doğrultusunda FETÖ/PDY Batman yapılanması içerisinde faaliyet yürüttüğü değerlendirilen toplam (40) şüphelinin yakalanmasına ve suç unsurlarının ele geçirilmesine yönelik Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüz tarafından 28.02.2017 tarihinde (21) ilde eş zamanlı olarak yapılan planlı operasyonlarda toplam (31) şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.” denildi.

Adli makamlara sevk edilen şahıslardan 2’sinin Adli Kontrol Kararı ile serbest bırakıldığı ifade edilen açıklamada, 13’ünün ise “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan tutuklandığı kaydedildi. Gözaltında bulunan 16 şüpheli şahsın adli işlemlerinin sürdüğü bildirilen açıklamada, soruşturma kapsamında 9 şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik çalışmaların ise devam ettiği aktarıldı.

Öte yandan, FETÖ/PDY’ye yönelik Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Gercüş İlçe Emniyet Amirliğinde polis memuru olarak görevli iken ihraç edilen şahıslardan birinin Kocaeli ilinde diğeri ise Gaziantep ilinde olmak üzere toplam 2 iki şüpheli şahsın gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, şahısların sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandığı ifade edildi.(İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir