• DOLAR 32.37
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.441
  • ...
"Mektebinde şehadet olan milletin kaderinde esaret yoktur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`ın Kozluk ilçesinde İslam şehitlerini anmak ve anlamak amacıyla ‘Şehadet Gecesi` adlı bir etkinlik düzenlendi.

Kozluk İlim Der tarafından Belediye konferans salonunda düzenlenen programa konuşmacı olarak M.Ali Altun katıldı.

Program Hamza Bozan`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Özkan Kılınç`ın programın anlam ve önemiyle ilgili açılış konuşmasıyla devam eden program, Özlem Ajans sanatçılarından Mustafa Altuntop ve ekibinin seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti.

İlahilerin ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen M.Ali Altun, şehitliğin önemi üzerinde durdu.

Altun, Müslüman`ın şehit ve şehadeti gündem edinmesi gerektiğini vurgulayarak, Hz. Hüseyin`in “Mektebinde şehadet olan milletin kaderinde esaret yoktur” sözünü hatırlattı. 

Şehadetin bütün Müslümanların duasında ve onların hayallerini süsleyen en güzel temenni olduğunu söyleyen Altun, “Şehit zulme karşı bir haykırıştır, şehit zalimlerin çirkin maskesini indiren yiğittir. Şehit ölümsüzlük şerbetini içen, ölüme gülümseyen ve ölümü öldüren bir kahramandır. Şehit sıradan bir insan değildir. O Allah`ın lütfuna mazhar olmuş, göklerin övdüğü Peygamberlerin, makamlarına gıpta ettiği bir insandır. Şehit bütün dünyalıklardan vazgeçerek, yalnız Allah (cc) diyen, Allah adına meydanlara çıkan, Allah adına mücadele eden ve Allah adına kendini kurban eden kişidir.” ifadelerini kullandı.

Peygamber Efendimizin defalarca şehadeti arzuladığını ifade eden Altun, şehidin aslında bir kavgacı olmadığını, şehidin davasının büyük bir dava olduğunu, Allah`ın rızası doğrultusunda adım adım nefesini tüketen kişi olduğunu söyledi.

Altun konuşmasının sonunda şunları söyledi:

“Şu zamanda, şu çağda ümmet olarak şehidin ruhuna, onun şuuruna, onun direnişine çok ihtiyacımız vardır. Şehit dünya şöhretini, makamını, sermayesini elinin tersiyle iten, hem de ölümü öldüren ve Allah yolunda nasıl ölünmesi gerektiğini öğreten bir öğretmendir.”

Yapılan konuşmanın ardından program sinevizyon gösterimi ve ardından seslendirilen ilahi ve ezgilerden sonra yapılan dua ile son buldu.  (Muhammed Said Aksoy-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir