• DOLAR 32.555
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2429.68
  • ...
MŞÜ'den ziraat ve veterinerlik fakülteleri açma talebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Alparslan Üniversitesi Senatosu tarafından gerçekleştiren toplantıda, üniversitenin kurulduğu günden bu yana 20 yıllık gelişim planında yer verilmeyen ziraat ve veteriner fakültelerinin açılması için alınan karar, YÖK’e gönderildi.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, üniversiteye verilen kaynakları en etkin ve verimli şekilde kullandıklarını belirterek, kurumsallaşma kültürünü yükseltme, açıklık, şeffaflık, yenilikçilik, bilim, sanat ve estetiğin sınırlarını genişletmeye devam edeceklerini belirterek, “Üniversitemizi daha üst sıralara çıkartacak planlamalar çerçevesinde, ülke gerçeklerini de göz önünde bulundurarak yapılan çalışmalarla, ülkemizin 3. büyük ovasına sahip Muş ilimiz için son derece hayati öneme sahip olan Ziraat Fakültesi ile küçükbaş hayvancılık üretiminde ülke ekonomisine yüzde 5 gibi önemli bir katkı sunan ilimizde Veteriner Fakültesi açılması kararı YÖK’e gönderildi.” İfadelerini kullandı.

“2018-2022 stratejik planın da ele alınan ve üniversitede yeni fakültelerin açılması, ziraat ve veteriner fakülteleri kurulması çalışmalarının Muş’a, bölgeye, ülkenin öncelikleri ve ihtiyaçlarının göz önünde bulundurulduğunu belirten Rektör Polat, “Senatomuzda alınan bu karar ile üniversitemiz bir kez daha Muş’un tarihi, coğrafyası ve ekonomisiyle cazibe merkezine dönüştürülmesi için öncü rolünü göstermiştir. Kararın alınmasında Muş gerçeği ve sosyo-ekonomik durum değerlendirilerek ilimizde veterinerlik ve ziraat fakültelerinin açılması ile tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yeniden canlılık kazanacağı ve ekonomik artılar sağlayacağı düşünülmüştür.” dedi.

Talep edilen fakültelerin kurulabilmesi için arazi ve yer tahsisi konusunda da ilgili kurum ve kuruluşlar ile yazışmaların yürütülmekte olduğunu ifade eden Rektör Polat, gerek Muş yerelinde, gerekse ülke genelindeki ilgili tüm taraflardan gerekli desteği sunmalarını beklediklerini olduklarını söyledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir