• DOLAR 32.34
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2307.62
  • ...
Batman'da engellilerin istihdamı için eğitim semineri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Engelliler Konfederasyonu işbirliğinde gerçekleştirilecek “Engelleri Konuşarak Aşalım Çağrı Merkezi Projesi” kapsamında Batman’daki engellilere çağrı merkezi operatörlüğü eğitimi öncesi 3 günlük seminer verilmeye başlandı.

Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen “Engelleri Konuşarak Aşalım Çağrı Merkezi Projesi”nin 3 günlük proje ve engelli haklarıyla ilgili verilecek seminerin birinci günü Batman Belediyesi konferans salonunda yapıldı.

Seminere; Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, 6 Nokta Körler Derneği Genel Başkanı Suha Sağlam, Türkiye Körler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Şule Sepin, Doğu Akdeniz Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Özsaygı ve Batman’daki engelli dernekleri başkanları ile engelliler katıldı.

Seminerin ardından engelliler 27 günlük eğitime tabi tutulacak. Eğitim süreci sonunda başarı gösteren engellilere sertifika verilecek. Daha sonra sertifika alan engellilerin işe girmeleri için çaba sarf edilecek.

Verilen eğitim seminerinin ardından açıklamalarda bulunan Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, engellilerin ekonomik, toplumsal ve mesleki eğitsel haklarının elde edilmesi için mücadele ettiklerini söyledi.

“Biz çağımızın insan hakları çağı olduğuna inanıyoruz” diyen İçli, “Engelli hakları da insan haklarının bir parçasıdır. Engelliler haklarını doğuştan getirdiklerine inanıyorlar. İnsan oldukları için sahip oldukları haklar olduğuna inanıyorlar. Dolayısıyla bu hakların elde edilmesi için mücadele ediyorlar. Engelliler Konfederasyonu bu mücadelenin bayraktarlığını yapmaya çalışıyor. Bir yandan haklar için mücadele ederken, bir yandan da ülkemizdeki engellilere ilişkin konularda bilgi paylaşımı yapmak amacıyla çeşitli bilimsel toplantılar ve projeler gerçekleştiriyor, eğitimler veriyor.” dedi.

“Çağrı merkezi operatörlüğü eğitimi yapacağız”

Hem engellileri hem halkı engelli hakları konusunda eğitmeye çalıştıklarını vurgulayan İçli, “Şu anda Batman’daki eğitim çalışmamızın amacı da budur. 7 bölgede bir Avrupa Birliği projesi uyguluyoruz. Bu Avrupa Birliği projesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından koordine edilen bir projedir. Dezavantajlı Grupların Toplumsal Entegrasyonu ve İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı’ çerçevesinde konfederasyonumuz ‘engelleri konuşarak aşalım’ adıyla bir proje hazırladı.  Projenin amacı engellilerin istihdamını sağlamaktır. Çağrı merkezi operatörlüğü eğitimi yapacağız. Türkiye çapında 140 engelli arkadaşımız bu çağrı merkezi eğitimine katılacak. Batman’da da önümüzdeki hafta içerisinde bu eğitim başlayacak. Her coğrafi bölgeden bir il seçtik. Bu eğitim 27 gün sürecek.” diye konuştu.

İçli, konuşmasında son olarak şunları söyledi:

“Her kentten 20 engelli arkadaşımızı, engel grubu gözetmeksizin 27 günlük bir çağrı merkezi operatörlüğü eğitimine alacağız. Burada İş-Kur ile işbirliği yapıyoruz. Aynı zamanda Halk Eğitim Merkezileriyle Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bağlamında aramızda bir anlaşma var. Bu üç kuruluşun elbirliğiyle bu programı gerçekleştiriyoruz. 140 engelli arkadaşımızı eğiteceğiz. Mayıs ayından sonra bu eğitilen arkadaşlarımıza sertifikaları verilecek. Mayıs ayından sonra da bu eğitilen arkadaşlarımızı çeşitli çağrı merkezlerinde işe koymak için çaba harcayacağız.” (M.Fatih Akgül-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir