• DOLAR 32.504
  • EURO 34.578
  • ALTIN 2476.359
  • ...
Van`da 666 kişi mukaddes topraklara gidecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, bu yıl kent genelinde 17 bin 500 hacı adayının kuraya katıldığını, bunlardan 666'sının mukaddes topraklara gideceğini belirtti.

İLKHA`ya açıklamalarda bulunan Van İl Müftüsü Arvas, Kesin kayıt hakkı kazanan hacı adaylarını tebrik ederek hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bu yıl kutsal topraklara gidecek olan hacı adayların yapacağı işlemlerle ilgili bilgi veren Arvas, “İlimizde bu yıl 17 bin 500 hacı adayı kuraya katılmıştır. Bu 17 bin 500 kişilik adaya 666 kota verilmiştir. Diyanet ile 383, acente ile 283 olmak üzere, 666 kişi bu yıl hacca gidecek. A grubu seyahat acenteleri, Diyanet İşleri Başkanlığı`nın denetim ve gözetimiyle gidenlerdir.  Hac kesin kayıtları 3 Mart ile 13 Mart tarihleri arasında yapılacaktır. Kesin kayıt elde eden hacı adaylarımız ‘Kesin Kayıt Yaptırabilir Belgesi`ni alması esnasında sistemde kayıtlı olan cep telefonlarına gelecek şifre ile sisteme giriş yapabilecektir.” dedi.

“Müftülüğümüz yeteri kadar personel görevlendirmiştir”

Hacı adaylarının işlemlerinin rahat yapabilmesi için yeteri kadar personel görevlendirdiklerini belirten Arvas, kutsal toprakları ziyaret etmek isteyen vatandaşların umre yoluyla da ziyaret edebileceğini hatırlattı.

Arvas, “Bugüne kadar gerek kuraya katılmadan önce yapılan kayıtlarımızda ve kura çekilişinden sonra kesin kayıt hakkı kazanan hacı adaylarımız ve diğer hacılarımızla alakalı müftülüğümüz yeteri kadar personel görevlendirmiştir. Hac ve Umre Müdürlüğümüz bünyesinde rahat bir şekilde işlemlerini yapmaları için her türlü tedbir alınmıştır. Kesin kayıt hakkı kazanan hacı adaylarımızı tebrik ediyorum. Hayırlı mübarek olsun. Kurada ismi çıkmayan kardeşlerimi de nasip olursa Cenabı Allah daha sonraki yıllarda sağlık afiyet içerisinde mübarek beldelere gitmeyi bahşedecektir. Vatandaşlarımız umre ziyaretleri için de başvurabilirler. Orayı görmek isteyen, ziyaret etmek isteyen vatandaşlarımızın da umre yoluyla o mübarek beldeleri ziyaret edebilirler.” diye konuştu. (Yılmaz Sönmez- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir