• DOLAR 32.324
  • EURO 35.14
  • ALTIN 2298.099
  • ...
SON DAKİKA
Van Gölü üzerinde toplu taşıma başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genel Sekreter Mustafa Yalçın, alınan kararların Van için hayırlı olmasını dileyerek, bundan sonra da hizmetleri önem sırasına göre çözmeye başlayacaklarını ifade etti.

Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanlığının ilgili daire başkanları, İl Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Tatvan Liman Başkanlığı, TCDD Gar Müdürlüğü, Ferit Melen Havalimanı, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası temsilcileri katıldı.

Ulaşımın Van için acil çözülmesi gereken bir konu olduğunu belirten Yalçın, “Van için çalışacağız, tecrübelerimi Van için hizmet olarak aktarmak istiyorum. Ulaşımın Van için acil çözülmesi gereken bir konu olduğunu bildiğimiz için önceliği buna verdik. Aldığımız yeni kararlar ile ulaşımın önemli ölçüde rayına oturmasını hedefliyoruz. Bu konuda ki projelerimiz devam ediyor. Van halkına en iyisini sunmanın gayreti içinde olacağız.” dedi.

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen UKOME toplantısında, Van`ın ulaşım sorunuyla ilgili ele alınan kararlar şu şekilde açıklandı:

Hazırlanan raporların sunumundan sonra, kent merkezinde toplu taşıma yapan mevcut minibüs depolama alanlarının şehir dışına çıkarılarak, trafiğin rahatlaması hem de esnafın şikâyetlerinin giderilmesi karara bağlandı. Bundan sonra şehir içinde depolama alanı kaldırılan minibüsler ring seferleri yaparak, şehir dışındaki depolama alanlarında park edecekler. Şehir içinde taşımacılık yapan 673 minibüsün şehir dışındaki park alanlarına yönlendirilmesi ile şehirde önemli bir trafik rahatlamasının yaşanması bekleniyor.

Toplu taşıma araçları kameralı olacak

Alınan yeni karar gereği şehir içi toplu taşıma yapan tüm araçlara kamera takma zorunluluğu getirildi. İç ve dış kamera takacak olan toplu taşıma araçlarına kayıtlarını 7 gün süreyle muhafaza etme şartı getirildi. Tüm araçların bir ay süresince kamera sistemlerini oluşturmaları gerekiyor.

Van gölü ilk kez toplu taşımaya açılıyor

Alınan karar gereği Van gölü üzerinde sefer yapılabilmesi için gereken yerlere yolcu iskelelerinin yapılmasından sonra uygulamaya geçilmiş olacak. İlk etapta Edremit-İskele ve Kampüs arasında ki toplam 16 kilometrelik bir rotada yolcu taşımacılığı başlatılacak. Bu uygulama ile halkın daha rahat ve güvenli bir ulaşıma kavuşması sağlanırken, şehir içi trafiğinin de önemli ölçüde rahatlaması hedefleniyor.

Parkomat uygulaması ihale sürecine girdi

Kent trafiğinin daha düzenli ve akıcı olmasına yönelik olarak düşünülen Parkomat uygulamasında önemli kararlar alındı. Parkomat uygulaması için ihale sürecine gelindiği belirtilerek, park ücretlerinin de hesaplanması için son aşamaya varıldığı açıklandı. İlk 10 dakikada ücretsiz park yapılacağı daha sonra ki süreleri için de yeni tarifelerin hazırlandığı ve bu fiyatların kamuoyuyla paylaşılacağı kaydedildi.

Parkomat uygulamasının detayları açıklandı

İlk etapta pilot bölge olarak Parkomat uygulamasının Cumhuriyet Caddesi (Beşyol kavşağından İkinisan Kavşağına kadar), Kazım Karabekir (Maraş) Caddesi( Zübeyde Hanım Caddesi kavşağına kadar), İskele Caddesi (defterdarlık binası yeni yol kavşağına kadar),Ferit Melen Bulvarı(Beşyol)dan Milli Egemenlik Caddesine kadar, Sıhke Caddesi yeni yoldan Beşyol kavşağına kadar, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi (Kültür Yolu) Milli Egemenlik Caddesi Kavşağına kadar, Cemaller Sokak (Koçi bey Caddesine kadar )olan yollarda uygulamaya geçileceğine karar verildi. (İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir