• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Görmez Şanlıurfa`da Cuma namazını kıldırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Uluslararası İslâm Bilgeleri Zirvesi" programına katılmak için Şanlıurfa`da gelen Diyanet İşleri Başkanı Dr. Mehmet Görmez, programa ara verilmesinin ardından Balıklıgöl yerleşkesinde bulunan Dergâh Camiine geçti. Burada Cuma hutbesini okuyan Görmez, daha sonra namaz kıldırdı.

Görmez, Şanlıurfa Dergâh Camisi'nde okuduğu cuma hutbesinde, barıştan ayrılmaması, şeytanın adımlarının peşinden gidilmemesi gerektiğini söyledi.

Hz. Muhammed'in "Selamı yayınız ki selamette olasınız. Yeryüzünde İslam'ı yaymak istiyorsanız selamı yayacaksınız" hadisini örnek veren Görmez, "Selam müminin şiarıdır, Müslümanların en büyük sloganıdır. Onun için Müslümanlar birbirlerini gördükleri zaman salam verirler. Barış, esenlik seninle olsun, 'benden yana sana sadece barış var', barışı ilan eder." diye konuştu.

Selamın, Müminin zikri olduğunu ifade eden Görmez, Allah'ın insanlardan selamın ve barışın yeryüzünde egemen kılınmasını istediğini belirtti.

Barış ve selamın önce insanın kalbinde başladığını vurgulayan Görmez, konuşmasına şöyle devam etti:

"Kendisiyle barışık olan başkasıyla da barışık olur. Selamın peşinden koşan mümin önce kendisiyle barışık olacak sonra yanındakiyle. Ülkesi, coğrafyası ne olursa olsun zalim olmayan herkese, hangi inançtan, olursa olsun biz ötekine barışla bakarız. Sadece zulme razı olmayız, zulme boyun eğmeyiz. Zalim olmayan her insana biz selamımızı ifade ederiz."

Yeryüzünde barışın sağlanması için adalet gerektiğine dikkati çeken Görmez, "Adalet barışın teminatıdır. Her mümin aynı zamanda adil olmak zorundadır. Kendine karşı adil olacak, ötekine karşı adıl olacak, düşmana karşı da adil olacak. Zira zalimi yargılamayı bilmeyen, zalime karşı adil olmayan mazlumun da hakkını savunamaz. Zalime dahi adil olacak. Aşırılığa ve işkenceye kaçmak yok." şeklinde konuştu.

Mehmet Görmez, cuma namazı sonrası Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile camideki vatandaşlarla sohbet etti. (Mehmet Demir/Osman Gülebak- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir