• DOLAR 32.319
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2308.957
  • ...
Batman`da SODES tanıtım toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Burada bir konuşma yapan Vali Ahmet Deniz, istihdamın artması için kurumların Sosyal Destek Programı (SODES) projeleri hazırlamalarını istedi.

Deniz, "Kamu kurumlarımızdan, sivil toplum kuruluşlarımızdan proje hazırlamalarını istiyoruz. Ayağı yere basan, netice alınabilecek projelerin hazırlanmasını istiyoruz. Bunlar kontrol edilecek, denetlenecek o yüzden amacına ulaşsın istiyoruz. Her şeyin başında huzur, birlik ve beraberliğimiz geliyor. Onun için nerede olursa olsun birileri yanlış yapıyorsa, yanlış yapmaya devam ediyorsa, hâlâ yanlışlar üzerinde duruyorsa da herkes ona tepkisini göstersin. Yürekli bir şekilde, cesaretli bir şekilde hainlik yapanlara da, 'yanlış yapıyorsunuz arkadaş, düşün artık bu milletin yakasından' demekten çekinmeyin. Bu coğrafyada bizim huzurumuzu kaçırmaya çalışan kim olursa olsun bunlar bir şekilde bitecekler. Yeter artık. Bu insanlar bizim insanlarımız, bu çocuklar, gençler bizim gençlerimiz. Bizim derdimiz en iyi hizmeti sunmak, devletin bütün imkânlarını seferber etmeye çalışıyoruz ve edeceğiz.” dedi.

Konuşmasının devamında Deniz, şunları söyledi: “Bu projeler çocuklarımız, gençlerimiz için ve kadınlarımız içindir. Bu cazibe merkezleri ile ilgili de çok ciddi başvurular var. Organize Sanayi Bölgesini hızlı bir şekilde büyütmeye çalışıyoruz. Bir yıl içerisinde yeni yeni fabrikalar açılacak. Belki orada 5-10 bin kişi istihdam edilecek. Bu şehirde işsizlik sorununu çözdüğümüz zaman bu şehir çok daha güzel olacak. Spor alanında, sosyal alanda, kültürel alanda bu şehrimiz anılacak. Bu şehir niye kültürüyle, sanatıyla ve sporuyla konuşulmasın. Yavuz Sultan Selim, 'Cesaretle yaşamayan, esaretle ölür' diyor. Biz de diyoruz ki cesaret, cesaret, cesaret."

Daha sonra Batman Valiliği Projeler Koordinasyon Merkezi Proje Uzmanı Hasan Açan, SODES hakkında bilgilendirmelerde bulundu. (M.Fatih Akgül-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir