• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.402
  • ...
Diyarbakır`da yeni otogar yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Bismil Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Tuncay Gülenç, Bismil'e modern otogar yapılacağını açıkladı.

İlçenin gelişmesi ve kalkınması için çalıştıklarını belirten Gülenç, yerleşim yerlerinde otogar, havaalanı ve tren garının olmasının önemine değindi.

Önümüzdeki günlerde otogar için ihaleye çıkacaklarını dile getiren Gülenç, "Bismil Belediyesinin çok önemli projelerinden birisi de ilçemizi şehirlerarası modern bir otogara kavuşturmaktır. Bir ilçeye veya herhangi bir yerleşim yerine girdiğiniz zaman o yerleşim yerinin görüntüsü oradaki terminalin görüntüsüyle bellidir. İlçemiz ne kadar temiz olursa olsun otogara gelen yabancı bir vatandaşın, otogarın kötü halini gördüğü zaman kendisinde tüm şehrin böyle olduğu bir algı oluşur." dedi.

Oluşabilecek bu algıyı kırmaya çalışacaklarını ifade eden Gülenç, "O algıyı kırmak için Bismil-Batman Yolu üzerindeki 40 dönüm arazi üzerinde inşa edilecek proje çalışması tamamlanmış olup, önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacaktır." şeklinde konuştu.

Gülenç, 2018 yılının Mayıs ayında otogarın faaliyete geçeceğini sözlerine ekledi. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir