• DOLAR 32.571
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2424.157
  • ...
"Futbol takımları alkol ve kumar reklamı yapıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan "Yeşilay Haftası" dolayısıyla değerlendirmelerde bulunan Bingöl Üniversitesi Gıda Mühendisi ve Yeşilay Bingöl Şubesi Sekteri Yrd. Doç. Dr. Bayram Yurt, bazı futbol takımları ve firmaların, alkol ve kumar şirketlerinin reklamını yaparak özenti oluşturduğunu vurguladı.

Uyuşturucu ve sigara bağımlılığının toplumsal bir hastalık olduğunu dile getiren Yrd. Doç. Dr. Yurt, Yeşilay'ın madde bağımlılığı, alkol bağımlığı, tütün ve kumar bağımlılığı ve şuan en çok gündemde olan teknoloji bağımlılığı üzerine gerekli çalışmaları yaptığını söyledi.

Bağımlılığı, günümüzde en önemli hastalıklardan biri olarak gördüklerini ifade eden Yurt, "Yeşilay olarak bunların önüne geçilmesi anlamda yapılan çalışmaları takdir ile karşılıyoruz. Eskiden Yeşilay denilince sadece sigara bağımlılığı ile mücadele akla geliyordu. Şu anda sadece sigara bağımlılığı değil, sözünü ettiğimiz tüm bağımlılıklara karşı bir mücadele veriyoruz." ifadelerini kullandı.

"Futbol takımları alkol ve kumar şirketlerinin reklamını yapıyor"

Bazı kurum ve kuruluşlar rol ve model olması gerektiği yerde, topluma kötü bir örnek olduklarını aktaran Yurt, "Maalesef Milli Takıma bir alkol firmasının ana sponsor olması, ülkemizde en fazla taraftar topluluğuna sahip kulübümüze bir kumar şirketinin reklam olması, bizleri son derece üzüyor.  Böyle bir şeyin olmaması lazım. Yeşilay olarak, bunu tasvip etmediğim gibi şiddetle kınıyorum. Yeşilay olarak bunların önüne geçilmesi içinde devletimizden yardımlar bekliyoruz." dedi.

En büyük yatırımın insana yapılan yatırımlar olduğunun altını çizen Yurt, "Gençlerimize ve çocuklarımıza örnek olmak için kendimizden başlamak suretiyle bu işleri, silsile yoluyla bir düzene oturmamız lazım." diye konuştu.

Bir süre önce başlattıkları "Sigara bırakana Bingöl balı" kampanyasının devam ettiğini hatırlatan Yurt, farkındalık oluşturmak ve sigarayı bıraktırmak için bu tür kampanyaları sürdüreceklerini aktararak sigarayı bırakmanın hayat kurtardığını söyledi.

Yurt, "Sigara içen birisi aylık en az 300, 400 TL gibi bir parayı hem boş yere veriyor ve hem de vücuduna zarar veriyor. Elimizden geldiği kadar bu zararlı maddelere karşı mücadelemizi vermeye devam edeceğiz. Toplumun bilinçlendirmek adına çeşitli faaliyetlerde bulunacağız. Okullarımızda gelen talepler üzerine okullara gidip konferanslar vereceğiz. Halkı uyandırmak konusunda elimizden gelen tüm çabayı sarf edeceğiz." şeklinde konuştu. (Nihat Kanat- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir