• DOLAR 32.602
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2503.559
  • ...
HÜDA PAR deprem bölgesinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman`ın Samsat ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede incelemelerde bulunan HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı Ali Çelik ve beraberindeki heyet, vatandaşlarla bir araya gelerek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Çelik, depremde herhangi bir can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu ifade etti.

Çelik, depremde birçok evin hasar gördüğünü belirterek vatandaşların, evlerine giremediğini belirterek, "Çevrede hasar gören okul ve yurtlarda incelmelerde bulunduk. Evleri hasar gören vatandaşları ziyaret ettik. Belediye, kaymakamlık binalarını ziyaret ederek hasar gören yapıları yerinde inceledik. Köylere gittik ve köy halkının durumunu ve evlerinde oluşan hasarları gördük. Zarar gören binaların olması üzücü ancak hamd olsun herhangi bir can kaybı yok şu ana kadar.” şeklinde konuştu.

Yaşanan deprem sonrası halkın mağdur olmaması için hükümetin bürokrasiye takılmadan acil müdahalede bulunması gerektiğini belirten Çelik sözlerine şöyle devam etti:

Deprem sonrası yaşanan mağduriyetler bir an önce giderilmelidir. Bilhassa devam eden artçı şoklardan dolayı insanların zarar görmemesi barınma başta olmak üzere temel ihtiyaçların karşılanması için gerekli çalışmalar ivedilikle yapılmalıdır. İnsanlarımıza da bir hatırlatmada bulunmak istiyorum; Artçı şoklar geçene kadar evleri hasarlı olan kardeşlerimiz evlerine girmemelidir.”

Depremde yaralananlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Çelik, musibetler karşısında sabırlı olunması tavsiyesinde bulundu. (Ferit Gölgül, Ömer Faruk Aydın- İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir