• DOLAR 32.379
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2325.423
  • ...
Çiftçiler fıstık ekimine devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çiftçilerin gelirini artırmak, meyveciliğin gelişimini sağlayıp, ekonomiye katkıda bulunmak amacıyla "Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında Batman'da 700 çiftçiye on binlerce fıstık ve ceviz fidanı dağıtılmıştı.

Çiftçiler, daha önce icare (kira) yoluyla başkalarına verdikleri tarlalarında bu kez fıstık fidanını kendileri ekmeye başladılar.

Daha önce tarlalarında buğday ve arpa gibi ürünler eken çiftçiler, şimdi ise aldıkları fıstık fidanlarını ekmeye devam ediyor.

Gercüş ilçesine bağlı Boğazköy'de (Bagasê) çiftçilik yapan Mehmet Bulce, bahar mevsiminin ekim zamanı olduğunu belirterek, ektikleri fıstık fidanlarıyla geleceklerine yatırım yaptıklarını söyledi.

Daha önceleri buğday ve arpa gibi ürünleri ekip biçtiklerini belirten Bulce, "Eskiden buğday ve arpa ekiyorduk. Buğday ve arpadan pek bir fayda görmedik. Gübre çok pahalı olduğundan kurtarmıyordu. Bunun için İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne fıstık için başvurduk. Bugün itibarıyla fıstıklarımızı ektik. Müdürlüğün, tarlamızın etrafını tellemek için destek vermesini istiyoruz. Tarlanın etrafını tel yapmazsak hayvanlar fıstıkların yetişmesini engeller. Geçen sene ektiğimiz fıstıkların çoğunu köylülerin hayvanları yedi. Tüm çitçilere daha fazla destek versinler." dedi. (M. Sait Çelik-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir