• DOLAR 32.597
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2429.804
  • ...
Çiftçiler bahar gübresi atıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Kırkat (Kirkate) köyünde çiftçiler, baharın gelmesi ve ekinlerin yeşermesiyle tarlalara gübre atmaya başladılar.

Sabahın erken saatlerinde tarlalara giden çiftçiler, yağışlar başlamadan önce gübre atma işlemini bitirmek istiyor. Bu yıl yağışlardan umutlu olduklarını belirten çiftçiler, bütün hazırlıklarını sürdürdüklerini söylediler.

Yaklaşık 20 yıldır çiftçilikle uğraşan Edip Turgut (36), gübreleme işleminden sonra 20 gün içerisinde yağmur yağmasını beklediklerini dile getirdi.

Yağışların olmaması durumunda ekinlerin yanma riskiyle karşı karşıya kalacağını ifade eden Turgut, "Baharda ve sonbaharda gübreleme yapıyoruz. Topraklarımız gübreye alışmış, gübreyle olmasa verim alamıyoruz. Gübre çok pahalı olduğundan azar azar atıyoruz. Sonbaharda 2, şimdi de 2 torba gübre attım. Baharın başında buğday ve arpa ekili tarlalara gübre atıyoruz. Mercimek ve nohut ekili tarlaları gübrelemiyoruz. Bunlara gübre atmaya gerek yok. Buğday ve arpayı gübrelemezsek taneleri çok ufak oluyor. Biçerler toplayamıyor ve verimi az oluyor. Gübrelediğimiz zaman boy verip verim alıyoruz." dedi.

Çiftçiye verilen desteğin artırılması gerektiğini sözlerine ekleyen Turgut, "Mazot ve gübre desteğinin artırılması için Bakan Faruk Çelik ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüzün bu işe el atmasını istiyoruz. Bize verilen destek az miktardadır. Bu destekleri artırmalarını istiyoruz. Verilen destek artırılmalı ki bizler de çiftçi olarak bu topraklara bakalım. Gelirimiz çiftçilikledir. Başka hiçbir gelir ve işimiz yoktur." ifadelerini kullandı. (M. Sait Çelik-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir