• DOLAR 32.601
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2507.321
  • ...
Beton mikserinin altında kalan çocuk ağır yaralandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siverek ilçesinde yaşanan trafik kazasında karşıdan karşıya geçmeye çalışan küçük çocuk beton mikserin altında kaldı. Kazada küçük çocuk ağır yaralanırken,  kazanın ardından mahalle sakinleri uzun süre yolu trafiğe kapattı.

Alınan bilgilere göre, Siverek ilçesinin Fırat Mahallesinden geçen Siverek- Çermik Karayolunda, annesi ile birlikte yolun karşısına geçmeye çalışan Berat Karaca (5) isimli küçük çocuk, sürücüsü henüz belirlenemeyen 63 EH 663 plakalı beton mikserin altında kaldı.

Kazada her iki bacağı beton mikserinin altında kalan küçük çocuk ağır yaralandı.

Ambulansla Siverek Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınan küçük çocuk, buradaki ilk müdahalenin ardından Şanlıurfa’ya sevk edildi.

Kazanın duyulmasının ardından olay yerinde toplanan mahalle sakinleri, karayolunda meydana gelen trafik kazalarını protesto etmek amacıyla çöp konteynırları ve taşlarla yolu trafiğe kapattı. Polisin tüm uyarılarına rağmen dağılmayan öfkeli kalabalık ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Beton mikserini taşlayan kalabalık, yetkililerin olay yerine gelmesini istedi. Olay yerine gelen Siverek İlçe Emniyet Müdürü Yener Gül ile görüşen kalabalık grup, karayolunda gerekli çalışmaların yapılacağı sözünün ardından yolu trafiğe açarak sessizce dağıldı.

Mahalle sakinlerinden Remzi Yeşilyaprak, aynı yolda 3-4 sene önce yeğenini trafik kazasında kaybettiğini belirterek, “Yeğenim 9-10 yaşlarında bu yolda öldü. Başka çocukların ölmemesi için yol tel örgü ile kapatılarak insanlar üst geçitten geçmeye yönlendirilmelidir.” dedi.

Mahalle esnafından İsa Sımak ise yetkililere seslenerek, “Her gün bu yolda trafik kazalarını görmekten dolayı psikolojimiz bozuldu. Siverek halkı bu durumu hak etmiyor. Çocuklar her gün bu yoldan geçiyorlar. Bir an önce yolda önlem alınsın.” şeklinde konuştu. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir