• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
ABD`nin Adana Konsolosu tam olarak ne yapıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'nin Adana Konsolosu Linda Stuart Specht'in periyodik aralıklara Güneydoğu illerini dolaşıp özel, kendi ifadesiyle "kayıt dışı" toplantılar yapması "ABD'nin Adana Konsolosu tam olarak ne yapıyor?" sorusu bir kez daha gündeme getirdi.

ABD'nin İslam ülkelerindeki istihbari faaliyetleri, farklıkları manipüle ederek oluşturmak istediği kaos planları biliniyorken, Türkiye'de de benzeri faaliyetlerine son yıllarda hız vermesi dikkat çekiyor.

Özellikle ABD'nin Adana Konsoloslarının bölge valisi gibi hareket ettikleri görülürken, son yıllarda başta Diyarbakır olmaz üzere Güneydoğu illerine yaptıkları ziyaretlerin, gerçekleştirdikleri "kayıt dışı" toplantıların ardından dikkat çeken olayların yaşanması zihinlerde çok sayıda soru işaretlerinin belirmesine neden oluyor.

Daha önce Irak, Afganistan, Kamerun, Vietnam, Papua Yeni Gine ve Surinam`da çalışan ABD'nin Adana Konsolosu Linda Specht'in dün Diyarbakır'a gelişi ve burada çalışan kimi ulusal ve yerel basın kuruluşlarının temsilcileriyle özel bir toplantı yapması da yine bu kapsamda dikkat çekici bulundu.

Hatırlanacağı üzere daha önceki yıllarda Specht'in selefi olan ABD'nin Adana Konsolosu John L. Espinoza da yoğun olarak bölgeye gelir ve onun gidişinin ardından yeni provokatif, sansasyonel saldırılar geçekleşirdi.

Diyarbakır'da 2013 yılının Ramazan ayında İslami Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik saldırılar, 6-7 Ekim 2014'te yine Diyarbakır'da Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesi olayı, Şırnak'ın Cizre ilçesinde HÜDA PAR üyelerinin yoğunlukta olduğu mahallelere PKK tarafından düzenlenen saldırılar, 7 Haziran seçimleri öncesi yine Şırnak'ın İdil ilçesinde HDP'liler tarafından HÜDA PAR üyeleri Abdulcelil Talayhan, M.Şerif Şimşek'in katledilmesi gibi olaylar ne tesadüftür ki Espinoza'nın bölgeye gerçekleştirdiği ziyaretler esnasında ya da sonrasında yaşandı.

Espinoza, üç yıl görev yaptıktan sonra 24 Ağustos 2014'te yerini Linda Specht'e bırakmıştı.  Specht, görevi devraldıktan sonra Espinoza'nın faaliyetlerine paralel olarak bölgedeki temasları sürdürdü. Dönem dönem başta Diyarbakır olmak üzere Kürt illerine gelen Specht, tertiplenen özel, "kayıt dışı" toplantılara katılmaya devam ediyor.   

Dün Diyarbakır'da kimi ulusal ve yerel basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Specht, Gaziantep, Şanlıurfa ve Diyarbakır`ı kapsayan ziyaretleri hakkında kısa bir açıklama yaptı. Ardından kameraların ve mikrofonların kaldırılmasıyla basın mensuplarıyla kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.

Specht, burada basın özgürlüğü alanında yaşanan "engelleme ve kısıtlamalara" ilişkin konuştu. Gazetecilerin taleplerini de dinleyen Specht, kentteki yetkililerle görüşme isteklerinin ise gerçekleşmediğini sözlerine ekledi.  

15 Temmuz öncesi ve sonrasında basına yönelik büyük baskı olduğunu savunan Specht'in "Kürt Basını"na daha fazla baskı olduğunu belirtip bu konuda basın mensuplarının görüş ve önerilerini aldı. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir