• DOLAR 32.564
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2426.092
  • ...
Bitlis`te "Genç sada Kur`an-ı Kerim okuma yarışması" düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Merkez Said-i Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu`nda düzenlenen yarışmaya, merkez ve 6 ilçede bulunan 8 imam hatip okulu katıldı.

Yarışmada açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Mehmet Kara, ilk emri oku olan dinin emirlerinden hareketle Kur`an-ı Kerim'i okuyan, öğreten ve yaşatan bir nesil yetiştirme gayesiyle, bu tür etkinliklerin var olması ve devamlı olması gerektiğini belirtti.

Ardından jüri üyeleri tarafından yarışmaya katılan öğrenciler tek tek çağrılarak, okunacak ayetler için kuralar çekildi. Kura çekilişlerinin ardından yarışmacılar, dereceye girmek için kendilerini gösterdiler.

Yarışmada il birincisi Tatvan Şehit M. Ali Kılınç Anadolu İmam Hatip Lisesinden Muhammed Demirkol olurken, ikinci; Güroymak Selahaddin Rahime Dur İmam Hatip Okulu`ndan Muhammed Kayan, üçüncü ise Ahlat Anadolu İmam Hatip Lisesinden Bayram Ali Aydoğdu oldu.

Dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesinin ardından program, İl Müftüsü M. Faysal Geylani tarafından yapılan teşekkür konuşmasının ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir