• DOLAR 32.379
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2325.951
  • ...
Bab`a dönüşler devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BAB - Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) desteklediği Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO), Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçesinin merkezini DEAŞ'tan almasının ardından başlayan geri dönüşler devam ediyor.

ÖSO birlikleri, Halep iline bağlı Bab ilçe merkezinde DEAŞ'ın yerleştirdiği mayın ve bomba düzeneklerini temizlemeye devam ederken, DEAŞ korkusuyla kaçan ailelerin bazıları da ilçeye dönüyor. İlçenin giriş ve çıkışlarında oluşturdukları kontrol noktalarıyla güvenliği sağlayan ÖSO'ya bağlı birlikler Bab'a dönen ailelere de yardım ediyor.

Geri dönen aileler, evlerine kontrollü bir şekilde girerken neredeyse harabeye dönen evlerini onarmak için iş makinalarıyla ve kendi imkanlarıyla çalışıyor. Ailelerden bir kısmı ilçe merkezindeki dükkanlarını da açmaya başladı.

Bab sakinlerinden Muhammed Mari el-Hasan, ''DEAŞ'tan Bab'ı kurtaran Özgür Suriye Ordusu, bize yemek ve yiyecek getirdi. Biz de onların getirdiğiyle karnımızı doyuruyoruz." dedi.

İlçe DEAŞ'ın elindeyken Bab'dan kaçmak isteyen aileleri lokantasının bodrum katında sakladığını ifade eden Hasan, bu kişileri gece vakti gizlice ilçeden çıkarttıklarını anlattı.

Bab'dan kaçmanın kolay olmadığına dikkati çeken Hasan, şunları söyledi:

"Bab'dan çıkmaya çalışanlar bunun için hayatlarını tehlikeye atıyorlardı. İlçeden kaçanların başarı şansı çok azdı. Hayatlarını, çocuklarının hayatlarını tehlikeye atarak çıkmaya çalıştılar. Bab'dan ayrılmaya çalışanların çoğunluğu başarısız oluyordu. Ben, DEAŞ'ın mayınlı tarlalarından geçmek istemediğim için şehri terk etmedim. Çatışmalardan dolayı bu evden çıkamadık, sonra evin güvenli olmadığını düşünerek iş yerimin altındaki bodrum katına taşınarak burada yaşamaya başladık. Burada bir jeneratörümüz ve suyumuz vardı."

Bab'daki Şeyh Akil Tepesi'ne TSK'nın yerleştiğini duyduklarında çok sevindiklerini aktaran Hasan, "Bab'ın DEAŞ'tan kurtarılması bizim için çok büyük bir gelişmeydi. Biz Bab'ın DEAŞ'tan kurtarıldığını bilmiyorduk, akrabalarım bodrumun kapısına gelerek şehrin örgütten temizlendiğini söyledi. Yanımda başka bir aile daha vardı. Bab'dan çıkmak istiyordu. İlçenin DEAŞ'tan temizlendiğini duyduğumuzda tarifi olmayan bir sevinç yaşadık." şeklinde duygularını dile getirdi.

"Bu şehrin diğer bir adı da Tayyip'tir"
Bab'ın DEAŞ'tan temizlenmesinin ardından ÖSO mensuplarının kendilerine yemek getirdiğini anlatan Hasan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da kendilerine destek olduğu için teşekkür etti.

Hasan, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Bab'ı DEAŞ'tan kurtarılması amacıyla gönderdiği güç için teşekkür ederim. Bu şehrin diğer bir adı da Tayyip'tir." ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir