• DOLAR 32.545
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2438.21
  • ...
Kur`an-ı Kerim`i güzel okuma final yarışması yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 19 İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin yarıştığı “Genç Sada Kur`an-ı Kerim`i Güzel Okuma Yarışması” finalleri gerçekleştirildi.

İpekyolu İmam Hatip Anadolu Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu`nda düzenlenen yarışmaya, Din Öğretiminden Sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Celal Gezici, Din Öğretiminden Sorumlu Şube Müdürü Metin Ermiş, Memur-Sen Van İl Şube Başkanı Osman Ayşin,  okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Jüri üyeleri huzurunda yapılan yarışmanın sonunda birinci olan Hüseyin Çelik İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencisi Seyfullah Sığırta, yapılacak bölge finallerinde Van ilini temsil etme hakkı kazandı.

Yarışmalar hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretiminden Sorumlu Şube Müdürü Metin Ermiş, imam hatip okullarına yönelik birçok etkinliğin yapılacağını belirterek, öğrencilere başarılar diledi.

Ermiş, Mart ayı içerisinde Genç Nida Kız öğrenciler arası Kur`an-ı Kerim`i Güzel Okuma Yarışması, Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması ve Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışmasının il finallerini düzenleyeceklerini belirterek, il finallerinden sonra bölge finalleri ve ardından Türkiye finallerinin gerçekleştirileceğini ifade etti.

Söz konusu yarışmaların öğrencilere hem mesleki, hem de yaşamlarında çok şey katacağına inandıklarını aktaran Ermiş, “Bu tür etkinlikler imam hatiplere olan teveccühü artıracaktır. Genel müdürlüğümüzce bu tür etkinlikler ve yarışmalar bu yıl içerisinde ortaokullarımızda da gerçekleştirilecektir. Ayrıca imam hatip olmayan liselerimizde de Kur`an-ı Kerim`i Güzel Okuma Yarışması yapılacaktır.” dedi.

Yarışmanın sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir