• DOLAR 32.521
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2419.856
  • ...
Adıyaman`da arttçı sarsıntılar sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesi olan 5,5 büyüklüğünde depremin ardından 20'yi aşkın artçı sarsıntı meydana gelirken artçı sarsırtıların devam ettiği belirtildi.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünde alınan verilere göre, yerin 10 kilometre derinliğinde saat 14.07'de merkez üssü Samsat'ın Kızılöz köyü olan 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu depremin ardından 20'yi aşkın artçı sarsıntı da meydana geldi.

Şanlıurfa, Malatya, Diyarbakır, Kayseri, Elazığ, Mardin, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Kilis'te de hissedilen deprem, büyük paniğe neden olurken Samsat'taki ev, iş yeri ve kamu binalarında tahribatın oluştuğu görüldü.

Çadır dağıtımına başlandı

Depremin ardından bölgeye AFAD, ambulans ve sağlık ekipleri sevk edilirken AFAD, evlerine giremeyen vatandaşlar için çadır dağıtımına başladı.

Samsat Kaymakamı Yusuf Yıldırım ile Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat bölgede incelemelerde bulunduğu belirtildi.

Samsat Belediye Başkanı Fırat: Bazı evler yıkıldı

Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat İLKHA'ya yaptığı açıklamada, deprem nedeniyle bazı evlerin yıkıldığını belirterek, Deprem sırasında belediye binasında oldukları söyledi. Depremin ardından hemen dışarıya çıktıklarını anlatan Fırat, her tarafın toz dumanın kapladığını ifade etti.

Depremde ilçe merkezinde herhangi bir kimsenin yaralanmadığını söyleyen Fatih, Örentaş Mahallesi'nde bazı yaralıların olduğu bilgisinin kendilerini ulaştığını ifade etti.

Siverek'te okullar tatil edildi

Öte yandan depremin hissedildiği Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde okulların yarına kadar tatil edildiği belirtildi. (Ömer Faruk Aydın, Ferit Gölgül- İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir