• DOLAR 32.591
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2508.478
  • ...
Yolları asfalt yüzü görmeyen köylüler yetkililere seslendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Hisar (Hasarê), Arıca (Kefrê), Kırkat (Kırkatê) ve Yamanlar (Erde) ile tarihi milat öncesine dayanan yerleşim yerleri olan Ardıç (Xerbehêmercîya), Serinköy (Mercîya) ve Kaynarca (Bîrîqa) köylerinin şimdiye kadar yollarının asfalt yapılmaması ulaşımda sıkıntıları da beraberinde getiriyor.

İLKHA`ya konuşan Serinköy muhtarı Menaf Güneş, yolları köstebek yuvasını andıran köylerinin, kurulduğu günden bu yana hiç asfalt yüzü görmediğini belirterek, köylerinin birçok güzelliklere sahip olduğunu ancak yolların bozuk olması yüzünden, akrabaları dahil neredeyse hiç kimsenin kendileri uğramadığını söyledi.

Kış mevsiminde yollarının devamlı kapandığını dile getiren Güneş, yetkililere seslenerek köylerinin ulaşım sorununun çözülmesini talep etti.

4 köyün sakinleri kışın köylerini terk ediyor, yazın dönüyorlar

Muhtar Güneş, Gökçepınar (Êsê) köyü ile Ulaş (Zeliyê) köyünden sonra Ardıç, Serinköy ve Kaynarca köy yollarının şimdiye kadar hiç asfalt yapılmadığını belirterek, özellikle Ardıç köyü sakinlerinin yolları asfalt olmadığı için kış boyunca köylerini terk ettiklerini, havaların düzelmesiyle birlikte yeniden köylerine döndüklerini ifade etti.

Güneş "Çocuklarımızı Gökçepınar köyüne okula götürüyoruz. Kış mevsiminde defalarca yolda kalıyoruz. Traktörler yardımıyla kurtarılıyoruz. Her defasında yaklaşık 100 TL traktöre veriyoruz. Bazen çocuklarımız Gökçepınar'da kalıyor. Çoğu zaman aracımızla çamura saplanıp kalıyoruz. 4 günde bir traktörle gelip aracımı çamurdan kurtarıyorlar. Yolumuzun yapılmasını istiyoruz. Biz de diğer tüm köyler gibiyiz. Biz de bu devletin vatandaşlarıyız. Devletin yolumuzu yapmasını istiyoruz." dedi.  

Şu ana kadar yollarının hiç asfalt yapılmadığını söyleyen Güneş, "Şimdiye kadar yolum asfalt yapılmamış, çevremizdeki köylerin yolları 2-3 defa asfalt yapılırken bizim yolumuza hiç asfalt dökülmemiş. Bazen kum döküp yolu düzeltmeye çalışıyorlar ama kışın yağan kar nedeniyle kum tamamıyla gidiyor, toprak kalıyor. Haliyle yol tamamen çamur oluyor. Okulumuz olmadığı için, öğrencilerimizi aracımla Gökçepınar'a sabah götürüp akşam geri alıyorum. Yolumuz büyük bir sorundur." ifadelerini kullandı.

Devletten yol sorununun giderilmesini isteyen Muhtar Güneş son olarak şunları söyledi: "Gökçepınar'dan sonra yolumuz asfaltsızdır. Ardıç köyü sakinleri kışın Batman'a gidiyorlar, yazın dönüyorlar. Yolları da çamur, bu yüzden Ardıç köyü harabe haldedir. Bizim köyden Kaynarca köyüne kadar da yollar asfalt yapılmamış. Yollar asfalt yapıldığı zaman Ardıç, Serinköy ve Kaynarca köylerinin yolları yapılmadı. Bu köylerin yolları işlektir. Allah için yolumuzun yapılmasını istiyoruz. Çamurda kalmayalım. Devletten isteğimiz, çevremizdeki köyler gibi bizim de asfalt yolumuz olsun." (M. Sait Çelik - İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir