• DOLAR 32.492
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2435.485
  • ...
Adıyaman`da 5,5 büyüklüğünde deprem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AFAD Deprem Dairesinin tespitine göre, saat 14.07'de Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem kaydedildi. 

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde, bugün saat 14.07'de merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesi olan 5,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği belirtildi.

Depremin 11,3 kilometre derinlikte oluştuğu bildirildi. 

Aynı bölgede saat 14.18'de ise 4,4 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.

Bazı evler yıkıldı

Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, deprem nedeniyle bazı evlerin yıkıldığını bildirdi. 

Halkın panik yaşadığını anlatan Fırat, bazı evlerin yıkıldığını, bir okulda da hasar meydana geldiğini ancak öğrencilerde herhangi bir yaralanmanın söz konusu olmadığını ifade etti.

Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Bülent Fırat da bazı köylerde hasar oluştuğunu, köylülerin evlerini terk ettiğini söyledi.

Çevre il ve ilçelerden de hissedilen deprem nedeniyle halkın büyük panik yaşadığını aktaran Fırat, "Biraz önce Göktarla, Kızılöz ve Doğanca köylerinde yaşayan vatandaşlarla görüştüm. Bazı evler yıkılmış." dedi.

"Can kaybı olduğuna dair henüz bilgi gelmedi"

Adıyaman Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Başkanı Osman Ertuğrul Altuğ, Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen depremle ilgili hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "İlçeye bağlı bazı köylerde hasar olduğu yönünde bilgiler var. Can kaybı olduğuna dair henüz bilgi gelmedi." dedi. 

Altuğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adıyaman'ın Samsat ilçesinde saat 13.07'de 5,5 büyüklüğünde depremin ardından Vali Abdullah Erin başkanlığında kriz merkezi oluşturulduğunu bildirdi. 

Ekiplerinin Samsat ilçesinde çalışma yaptığını ifade eden Altuğ, "Hasar tespit çalışmaları sürüyor. İlçeye bağlı bazı köylerde hasar olduğu yönünde bilgiler var. Can kaybı olduğuna dair henüz bilgi gelmedi." dedi. 

Altuğ, ekiplerine çevre illerden de ekiplerin destek verdiğini aktardı. 

"Can kaybı ya da ciddi bir yaralı yok"

Öte yandan, AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden, Samsat ilçesindeki depremde şimdiye kadar can kaybı ya da ciddi bir yaralının olmadığını belirterek, "İki köyümüzde biraz hasar görünüyor. Bölgeye 6 ilden arama kurtarma birlikleri sevk ettik." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir