• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
PKK baskınlarında 28 şüpheli gözaltına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 28 PKK şüphelisinin gözaltına alındığı, önceden gözaltına alınan 12 FETÖ şüphelisinin ise tutuklandığı belirtildi.

PKK adına faaliyet yürüttükleri iddiasıyla Bulanık ilçesi Meşeiçi ve Seçme köylerinde tespit edilen 28 şüphelinin adresinde 1 Mart'ta eş zamanlı arama yapıldığı bildirildi.

Aramalarda bir kaleşnikof marka tüfek ve buna ait 40 fişek, bir ruhsatsız tabanca, 108 tabanca fişeği, 6 ruhsatsız av tüfeği,  40 av tüfeği fişeği ve örgütsel doküman ele geçirildiği kaydedildi. Açıklamada, 28 şüphelinin adli işleminin devam ettiği ifade edildi.

12 FETÖ şüphelisi tutuklandı

Muş merkezli 8 ilde FETÖ'ye yönelik baskınlarda 18 değişik rütbede asker, bir öğretmen ve bir hemşire olmak üzere toplam 20 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Şüphelilerden 12'sinin çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandığı, 8 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi.

Uyuşturucu satıcılığından gözaltına alınan 2 kişiye tutuklama

Uyuşturucu satmak ve nakletmek suçlarından aranan kişilere yönelik 18-28 Şubat tarihleri arasında baskın yapıldığı kaydedildi. Açıklamada, "12 gram kubar esrar maddesi ele geçirilmiş ve toplam 5 kişi gözaltına alınmıştır. Şahıslar hakkında uyuşturucu madde ticareti yapma ve kullanmak amacıyla uyuşturucu madde bulundurmak suçlarından işlem yapılmış olup, şahıslardan 2'si çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanmış, 3 kişi ise serbest bırakılmıştır." denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir