• DOLAR 32.578
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2438.624
  • ...
Diyarbakır`da 10 sosyal hizmet merkezi açılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, bakanlığa bağlı kuruluşların çalışmaları hakkında değerlendirme toplantısına katıldı.

Toplantıya Bakan Kaya'nın yanı sıra Vali Hüseyin Aksoy, Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Bakanlık Müsteşarı Ebubekir Şahin, Müsteşar Yardımcıları Ayşe Kardaş, Hakkı Öztürk ve Mehmet Karabay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yöneticileri katıldı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Kaya, Diyarbakır'a 10 sosyal hizmet merkezi açacaklarını söyledi.

Şehirde hizmete erişimi kolaylaştırıp, hizmet kalitesini arttıracak şekilde çalışmalar yürüttüklerini belirten Kaya, "Diyarbakır'ımıza birkaç müjdemiz var. 10 tane yeni sosyal hizmet merkezini hizmete açacağız. Üçünü önümüzdeki günlerde açacağız. Ayrıca Mobil Sosyal Hizmet Merkezi'mizi ilk defa Diyarbakır'da hayata geçireceğiz. İlk bu uygulamayı Diyarbakır'da yapacağız. 2017 yılında bin 500 kişilik ASDEM personelinin 40'ını Diyarbakır'a alacağız. Diyarbakır'ımıza 40 aile sosyal destek personeli alacağız." dedi.

Çocuk evi açmak için çalışmaların devam ettiği bilgisini veren Kaya, "Suça karışmış çocukların rehabilitasyonları ya da hayata kazandırılmaları, normal hayatlarına döndürülmeleri ve eğitim hayatına kavuşmaları için bir destek merkezi kazandıracağız. Bir de çocuk evi açacağız. Diyarbakır'da eski tip olan çocuk yetiştirme yurdunu önümüzdeki günlerde uygulamalardan kaldırıp, Diyarbakır'ımızı tamamen çocuk evleri sistemine kavuşturmuş olacağız. Mutfakta yemeğin piştiği ev ortamı için Türkiye genelinde mevcut 8 tane çocuk yetiştirme yurdunu kaldıracağız. Çocuk evlerine dönüştüreceğiz. Diyarbakır'da bir tane yetiştirme yurdu var. Onu da önümüzdeki kısa bir dönem içerisinde çocuk evi sistemine geçirmiş olacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir