• DOLAR 32.519
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2487.12
  • ...
"Jeneratör kablosunu kaçak hat sayıp ceza kesmişler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çınar'da bir fırın işletmecisinin, elektrik kesintileri nedeniyle iş yeri için taktırdığı jeneratörden çekilen kabloyu,  DEDAŞ ekiplerinin kaçak hat olduğu iddiasıyla 11 bin TL ceza kestiği belirtildi.

Duruma tepki gösteren fırın işletmecisi Mehmet Sait Önen, kesilen cezayı posta yolu ile ellerine ulaşan makbuz ile öğrendiklerini ve çok şaşırdıklarını söyledi.

Sorunu yetkililere ilettiklerini ancak konu hakkında hiçbir şekilde çözüm bulunmak istenmediğini ileri süren Önen, mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti.

Elektrik kesintileri nedeniyle jeneratörden çektikleri hat nedeniyle  'kaçak' muamelesi yapıldığını belirten Mehmet Sait Önen, "Kimsenin evde olmadığı bir sırada eve gelip kontrol etmişler. Hiç kimseye bir şey demeden ceza kesip gitmişler. Elektrik kesintileri için jeneratörden gelen bir kablo çekmiştik. O kabloya harici hata, kaçak hat muamelesi yapıp kaçak elektrik cezası kesmişler. Fırın işlettiğimizden dolayı mecburen jeneratör kullanıyoruz, işlerimiz aksamasın diye. Buna rağmen 11 bin lira ekmek fırını abonesine, 2 ev abonesine de yaklaşık 2 bin 300 lira, toplamda yaklaşık 16 bin lira kaçak elektrik kullandığımıza dair ceza kesmişler. Buna ne hakları var?" dedi.

Duruma itiraz etmesine rağmen hiçbir netice alamadıklarını belirten Önen, "Diyarbakır'a gittim dilekçe verdim, dilekçemizi ret ettiler, ceza vereceksiniz dediler. Bu kadar parayı nerden getireceğiz, nasıl yatıracağız? Elektrik kesintilerinden dolayı jeneratör için çektiğimiz hattan dolayı bu muameleyi yapmışlar. Diyarbakır'a da başvurdum, Çınar'a da başvurdum. Onlara, 'Eğer kaçak kullanıyorsak gelin gerekirse 100 bin lira ceza kesin; 10 bin lira da değil.' dedik ama kaçak yok." ifadelerini kullandı.

Referandum öncesi kesilen cezalar bilinçli mi yapılıyor?

Referandum öncesi bölgede kaçak elektrik kullanıldığı iddiasıyla bir çok vatandaşa ceza kesildiğine işaret eden Önen, Dicle EDAŞ personelleri içerisinde art niyetli kişilerin olduğunu ve bunu bölge halkının referandumda "Hayır" oyu vermesi için bilinçli yaptıklarını savundu. (Vedat Aydın- İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir