• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Hükümet kapsamlı bir düzenlemeyle tüm mağduriyetleri gidermelidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"28 Şubat darbesi adı verilen militarist kalkışmanın yıldönümünde bu ihanet girişimini bir kez daha lanetliyoruz." diyen HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanlığı, yaptığı açıklamada devam eden mağduriyetlere dikkat çekti.

Türkiye tarihinin darbeler ile dolu olduğunun belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Her on yılda bir darbe yaşanmış, her darbe ile halka büyük acılar yaşatılmıştır. Post modern darbe olarak tanımlanan 28 Şubat darbesi, Türkiye tarihinin kara bir lekesi ve unutulmaz acıların yaşanmasına sebep olan derin bir yaradır. Bu darbe döneminde halkın seçtiği hükümet iktidardan uzaklaştırılmış, yüz binlerce kişi inancından dolayı mağdur edilmiştir. Bundan tam 20 yıl önce bu halka dayatılan bir hukuksuzluk, zorbalık ve zulüm sürecinin ilan edilişinin, 28 Şubat darbesi adı verilen militarist kalkışmanın yıldönümünde bu ihanet girişimini bir kez daha lanetliyoruz."

"1000 yıl sürmeyen darbenin etkisi uzun yıllar sürecek derin yaralar bıraktı"

28 Şubat mağdurlarının halen şubat soğuğunu iliklerine kadar hissettiğine dikkat çekilen açıklamada, "Azgınlık ve tekebbürün zirvesindeki bir grup elitin siyaset, medya, akademi, sivil toplum ve bürokrasi alanındaki destekçilerince, '1000 yıl sürecek' iddiası bir ilahlık taslamadır, zorbalıktır.  Ancak bu darbe halka düşmanlık ve de bu ülkenin değerlerine yabancılığının bir sonucu olarak akim kalmıştır. Bununla beraber 1000 yıl sürmeyen darbenin etkisi uzun yıllar sürecek derin yaralar bıraktı. Yıllardır 28 Şubat mağduriyeti dile getirilmesine rağmen mağdurlarının halen şubat soğuğunu iliklerine kadar hissetmesi ise anlaşılır bir durum değildir." denildi.

Mağduriyetler devam ediyor

Açıklamanın devamında, "Nitekim yıllar sonra faillerine yönelik açılan 28 Şubat davasından herhangi bir tutuklunun kalmamış olması ise bu davaların, darbecileri cezalandırmaktan ziyade darbeleri ve darbecileri aklamaya yönelik davalar olduğu izlenimi vermiş, 28 Şubat sürecinin devam ettiği yönündeki kanaatleri haklı çıkarmıştır. Darbecilerin cezalandırılmaması bir yana darbe mağduru olan kişi ve camiaların uğradıkları mağduriyetler tam anlamıyla halen giderilememiştir. İnancından, kılık kıyafetinden, tesettüründen dolayı mağdur edilenlerin mağduriyetleri halen devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Hükümetin kısmi ve geçici iyileştirmelerden ziyade kapsamlı ve kalıcı bir düzenleme ile yaşanan tüm mağduriyetleri bir an önce gidermesi gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, şu değerlendirmeler yapıldı:

"28 Şubat mağdurlarının iktidarında dahi İslami kesimler ve bazı şahsiyetler için 28 Şubat zulmü ve etkileri devam etmektedir. Hakları ihlal edilenler, özgürlükleri gasp edilip komplolarla cezaevlerine atılanlar için ciddi hiçbir adım atılmış değildir. Hükümet, kısmi ve geçici iyileştirmelerden ziyade kapsamlı ve kalıcı bir düzenleme ile yaşanan tüm mağduriyetleri bir an önce gidermelidir. Bu münasebetle seçilmiş hükümete ve onu seçen halkın inanç değerlerine karşı yapılmış olan 28 Şubat darbesi başta olmak üzere tüm darbeleri ve darbecileri bir kez daha kınıyoruz."  (Osman İçli- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir