• DOLAR 32.64
  • EURO 35.235
  • ALTIN 2502.775
  • ...
Yazar Hüda Kaya 28 Şubat Sürecini Anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - 28 Şubat süreci ve başörtüsü özgürlük mücadelesinin yakın şahidlerinden Gazeteci-Yazar Hüda Kaya "Başörtüsüne Özgürlük Yolunda Görülmüştür" adlı iki ciltlik kitabını tanıtımı ve "28 Şubat ve Başörtüsü Sürecine Bir Bakış" adlı seminer için Batman`daydı.

 

Batman Eski Kültür Merkezi Konferans salonunda saat 19.00`da düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Kaya; "Kitabımda, o dönemleri yaşarken, hala o dönemleri konuşurken de buram buram hissettiğim kıssa vardır. 28 Şubat sürecinde Türkiyeli Müslüman camianın Talut ile Calut hadisesinde inananların nehirle sınanmalarının bir 21. Asır versiyonudur. Bizler o nehirle sınandık. Rabbimiz bir avuç için dedi, susayanlara ama kana kana içenler kimisi suyun içerisinde içtiler kaldılar, kimisi suyun kenarına çıktılar kaldılar. Ve zalimlerle düşmanlarla karşılaştıklarında ortada bir avuç inanan kalmıştı koca orduda" dedi.

 

Kaya; "Düşmanlarımız bizim fikrimizi inancımızı paylaşmadığı halde en güvenilir olan eşyalarını en pahalı en değerli eşyalarını bize emanet edebiliyorlar mı? Evet, ben bu komşum gibi düşünmüyorum ama canımı, malımı emanet ederim diye biliyorlar mı? Bugün babalar evlatlarına güvenemiyor, evlatlar babalarına güvenemiyorlar. Bu nasıl bir iman nasıl bir vahiyle boyanmışlıktır. 28 Şubatları bize yaşatmasında Rabbimiz kimlere yaşatsın" ifadelerine yer verdi.

 

On binlerce Kızımız Başörtüsü Hicreti Yaptı
28 Şubatın Allah`tan bizlere rahmet tokadı olduğunu söyleyen Kaya; "Çünkü İslami camia o kadar içine kapanık, o kadar kendinden başkasını görmeyen dünyanın bile farkında olmayan içine böyle kapalı toplumlar idik ki bu yasaklarla beraber kızlarımız kapıları zorlamaya başladı, ardından sınırları zorlamaya başladılar. Uzak doğusundan Avrupa`nın en ücra köşesine kadar, on binlerce kızımız başörtüsü hicreti yaptılar. Eğitimlerini, haklarını, kendilerini yetiştirmelerini başka ülkelerde aradılar. Ve ciddi anlamda Türkiye dışında bir başörtüsü diasporası oluşturdular" şeklinde konuştu.

 

Soru-cevap kısmıyla sona eren programda, Hüda Kaya, tanıtımını yaptığı kitabını imzaladı.
 
Veysi Rüzgar - İLKHA)

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/33375.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir