• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.466
  • ...
"Gençlerin manevi duygularla yetişmesine katkı sağlıyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Genlik Vakfı (TÜGVA) Genel başkanı İsmail Emanet`in katımlıyla TÜGVA Bingöl şubesi yapılan törenle hizmete açıldı.

TÜGVA Bingöl şubesi açılış töreninde konuşan Türkiye Genlik Vakfı Genel Başkanı İsmail Emanet, 81 ilde teşkilatı olan ve gençliğe her anlamda hizmet veren bir vakıf olma konumuna geldiklerini söyledi.

“Gençlerin milli manevi duygularla yetişmesine katkı sağlıyoruz”

Emanet, “Şu an Türkiye geneline baktığımızda 81 il ve 150 ilçede teşkilatlanmış, 3 bine yakın ilçede temsilcisi olan bin 500`e yakın orta okulda genç kardeşlerimizin olduğu, 110 üniversitenin yaklaşık 750 fakültesinde ve birçok bölümünde temsilciliğini atamış kültür, sanat, eğitim ve spor alanlarında gençlerimize bir çok imkan sunan ve gençlerimizin milli manevi duygularla yetişmesine katkı sağlayan bir vakıf olarak hizmet ediyoruz.” dedi.

Türkiye`nin birçok noktasında hizmet eden bir vakıf olma konumuna geldiklerini ifade eden Emanet, sözlerini şöyle sürdürdü:  

“Tabi geldiğimiz nokta, yapacağımız işlerin yanında çok ufak kalıyor. Bizim yapacağımız çalışmalar sadece bu toprakları, bu coğrafyayı değil, bütün gönül coğrafyamızı bütün İslam dünyasını kapsayan bir çalışma olmalı. Çünkü biz bu ülkenin gençleri olarak, sadece bu ülkenin geleceği için değil, ümmetin geleceğini belki de hakkı, adaleti daha iyi öğretecek, dünyayı daha yaşanır bir hale getirebilmek için, dünyanın geleceği olma noktasında önem taşıdığımıza inanıyoruz. Çünkü inancımız bize bunu söylüyor. Bugün görünürde küçük gibi görünen çalışmalar, aslında çok büyük bir resmin, çok büyük bir amacın birer parçasıdır. Bu manada dokunduğumuz her öğrenci, dokunduğumuz her genç, aslında bizim geleceği inşa noktasında birer tuğlamızdır. O yüzden yapılan en ufak bir çalışma bile bizim için çok çok kıymetlidir.”

Emanet son olarak, “Dünyeviliğin arttığı, nefsin bir taraftan istediği,  harcamanın ve tüketmenin zirve yaptığı bir dönemde farklı ideolojilerin bu gençleri sömürdüğü, hak yoldan saptırdığı kendi eksikliklerinde kullandıkları ve gençlerimizi ziyan ettiği gençleri korumak biz Müslümanlara düşüyor.” diye konuştu.

TÜGVA Bingöl Şubesi Başkanı Suat Çiçin de yaptığı konuşmada, “Kurslarımızı, belediyenin kurslarında yürütüyoruz. Yine burada haftalık sohbetlerimiz oluyor. Şu an liselerde,  ortaokullarda ve üniversitelerde gençlere yönelik çalışmalarımız devam ediyor.” İfadelerini kullandı. (Nihat Kanat-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir