• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Aliyev, Azerbaycan`ı Mossad Üssüne Çevirmiş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İngiliz basınından The Times’e açıklamalarda bulunarak “Shimon” kod adlı siyonist rejim casusu “Biz Azerbaycan’da sessiz ama güçlüyüz, geçen yıldan bu yana Azerbaycan’daki varlığımızı artırdık, İran’a çok yakın bir yerdeyiz, çok güzel bir ülke” diyerek, Azerbaycan yönetiminin kendilerine sağladığı kolaylığı itiraf etti.
 
Gizli Amerikan kriptolarını yayınlayan WikiLeaks, geçen Nisan ayında, siyonist İsrail rejiminin dört yıldır Azerbaycan üzerinden İran’a karşı casusluk faaliyeti yürüttüğünü ortaya çıkarmıştı.
 
Azerbaycan’daki Amerikan Büyükelçiliği tarafından Ocak 2009 tarihinde Washington’a gönderilen gizli diplomatik yazışmada, İlham Aliyev’in güvenlik ve savunma danışmanı Vahid Aliyev’in Tel Aviv’e gittiği de belirtiliyordu.
 
WikiLeaks’in yayınladığı bu belgeye göre, İlham Aliyev’in danışmanının Tel Aviv’e gitmesinin, İran’a yönelik casusluk faaliyetleri için Azerbaycan topraklarının İsrail’e kullandırılması anlaşmasının imzalanması.
 
WikiLeaks, ayrıca Azerbaycan rejimi ile siyonist İsrail rejimi arasında askeri bir anlaşma da imzalandığını ortaya koymuştu.
Belgede ayrıca, Azerbaycan yönetiminin, siyonist rejimin 2009 yılındaki Gazze saldırısı sırasında, Bakü’deki İsrail elçiliğinin yakınlarında her tür İsrail karşıtı gösterileri yasakladığı belirtiliyor.
 
Yine belgelere göre, Mossad ajanlarının İran-Azerbaycan sınırında zıraat görüntüsü altında casusluk çalışmalarını sürdürdüğü, diğer yandan İran İslam Cumhuriyeti karşıtı Halkın Mücahidleri örgütünün de Azerbaycan-İran sınırında serbestçe faaliyetlerde bulunduğu ortaya konuluyor.
 
vahdethaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir