• DOLAR 32.598
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2509.425
  • ...
Van`da tarıma dayalı OSB kurulması için adım atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Valisi İbrahim Taşyapan başkanlığında Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinin katıldığı toplantı düzenlendi.

Van Ticaret ve Sanayi Odasında (Van TSO) düzenlenen toplantıyla Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması yönündeki çalışmalara başlandı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Taşyapan, Tarıma Dayalı OSB'yi kurma yolundaki konuları görüşmek üzere bir araya geldiklerini söyledi.

Konuyla ilgili ilk hamlenin mütevelli heyeti oluşturmak olduğunu belirten Taşyapan, sonrasında ilgili mercilere müracaat edilerek, gerekli prosedürlerin yerine getirileceğini ve projenin hayata geçirileceğini söyledi. Taşyapan, "Bugün burada Van Tarıma Dayalı OSB'yi kurma yönündeki irademizi ortaya koyacağız. Böylelikle şehir içinde kalan bin 341 aktif hayvancılık işletmesinin OSB içerisindeki imkânlardan yararlanması sağlanacaktır." dedi.

Taşyapan'ın konuşmasının ardından katılımcılara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün konuyla ilgili analizlerinin yer aldığı sunum izletildi.

Sunumda Van Tarıma Dayalı OSB'nin kuruluş amacı, kent içi hayvancılık faaliyetleri ve mevcut durum analizi, bölge illerle mukayese, OSB için yer alternatifleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Kurum temsilcilerinin görüş alışverişi ve çeşitli değerlendirmeleriyle süren toplantıda, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi, Van TSO, Van Ticaret Borsası (Van TB), Van Ziraat Odası, Van Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve Van Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin farklı hisse miktarlarıyla hızlı şekilde müteşebbis heyeti oluşturması ortak kararı alındı.

Gelecek süreçte atılacak ilk adım olarak Van TSO, Van TB ve Van Kırmızı Et Üreticileri Birliğinin, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinesinde bakanlığa proje başvurusu yapması kararlaştırıldı.

Toplantıda, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fevzi Altuner ile hayvancılık sektörü temsilcileri de hazır bulundu. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir