• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Korsan tüp satıcılarına karşı sıkı denetim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Toplantıda, korsan mutfak tüpü satışı yapan yerlere yönelik sıkı denetimlerin getirilmesi kararlaştırıldı. Ruhsatsız ve halkın can güvenliğini hiçe sayarak mutfak tüpü satanlara karşı zabıtanın daha sıkı bir denetim yapması için tüm zabıta birimlerine talimatlar verildi.

5307 sayılı Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Kanunu gereği korsan satış yapılan mutfak tüplerinin yasaklanması hakkında bilgi ve belge paylaşımı yapılarak sıkı denetim yapılması karara bağlandı.

Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Halis Barut, Zabıta Şube Müdürleri ile 13 ilçenin zabıta müdürleri ve amirleri katıldı.

Toplantıda ayrıca, işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin 29-30 ve 31. Maddelerinin uygulama şekli hakkında bilgi ve belgelerin sunularak incelenmesi, zabıtanın 2017 yıllı para cezaları ceza cetvelleri hakkında bilgilendirme gibi konular gündeme geldi.

Zabat Daire Başkanlığınca yapılan 2. Koordinasyon Toplantısında Koordinasyon 2017 yılı Ocak ve Şubat aylarının faaliyet tabloların değerlendirilmesi yapılırken, personelin disiplin kurallarına uyması amacıyla hazırlanan genelgenin tebliği de çalışanlara anlatıldı. Whatsapp zabıta şikâyet hattı olan 0530 2975353`ün tüm ilçelerde aktif kullanılması şikâyet, öneri ve görüşler doğrultusunda çalışmaların yapılması

Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen 2017 yılının Zabıta 2. İl İstişare Toplantısı`nda konuşan Zabıta Dairesi Başkanı Halis Barut, “Van`ının 13 ilçesindeki önemli görevlerinden bir tanesi de zabıtanın görevidir. Zabıta, vatandaşımızın rahatı ve huzuru için, huzurlu bir biçimde yaşamlarını devam ettirebilmesi için en iyi şekilde görev yapması gereken birimlerden bir tanesidir” dedi.

Toplantının amacının koordinasyon ve işbirliği olduğunu belirten Halis Barut, “Bir milyonu aşkın nüfusu olan Van`ında ağır sorumluluklar hissettiren bir görev üstlenen siz değerli arkadaşlarımızı hem fiziki olarak güçlü hem bilgi olarak donanımlı olmanız gerektiğini düşünüyorum. Bu birliktelik size güç verecektir Birlik beraberlik içerisinde olduğumuzda vatandaşlara daha güzel hizmet ederiz. Zabıtanın koordineli bir çalışma ve birlik beraberlik içinde olması önemlidir. Ekiplerin eğitim programları ile verimli olacaklardır. Belediyeler Birliği ve Büyükşehir Belediyesi ile koordinasyonun sağlanması için Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği vereceğiz” şeklinde konuştu. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir