• DOLAR 32.603
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2504.145
  • ...
Taliban güçleri Kabil`e saldırı başlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Taliban'ın saldırdığı hedeflerden birisinin kentin batısında bulunan Emniyet merkezi olduğu öğrenilirken Kabil hükümeti kaynakları ilk açıklamalarında birkaç kişinin yaralandığını ifade etmekle yetindi.

Al Jazeera'ya göre; Afgan Ordusu kaynakları da iddiaları doğrulayarak Çarşamba (bugün) sabahı ile birlikte kentin doğusundan da pek çok saldırının rapor edildiğini açıkladı. Ordu kaynakları ayrıca saldırılardan Taliban'ın sorumlu olduğunu doğrulayarak Afgan istihbaratı ve Ordu'ya ait askere alma şubelerinin hedefte olduğunu duyurdu.

Görgü tanıklarına göre ise Kabil'deki patlamaların ardından kentin batısından silah sesleri de yükselmeye başladı. Al Jazeera'ya beyanat veren bir Taliban sözcüsü ise saldırıların Taliban operasyonu olduğunu açıkladı ancak saldırılarla ilgili bir bilanço aktarmadı.

Afgan Polisi ise Afgan Ordusu'na ait bir eğitim merkezi ile Polis karakolu arasındaki bir noktaya bombalı araçla saldırıldığını duyurdu ancak daha fazla detay aktarmadı.

Al Jazeera'ya Kabil'den konuşan ve olayları değerlendiren Kays Azimi ise "Kabil'in batısı çok önemli ve güvenli bir alan. Ancak iki silahlı kişi intihar yelekleri ile bu bölgeye girdi ve burada kesinlikle büyük bir mücadele yaşanıyor" ifadelerini kullandı.

Hastane kaynakları ise saldırıların başından bu yana 6 kişinin yaralı olarak hastaneye getirildiğini ve tedavilerinin sürdüğünü duyurdu.

Timeturk

Bu haberler de ilginizi çekebilir