• DOLAR 32.315
  • EURO 35.115
  • ALTIN 2293.917
  • ...
Günümüzün çağdaş cahiliyesi duyun bizi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Günümüzün çağdaş cahiliyesi duyun bizi, tüm bunlar kıyametin alameti!

Müslüman uyku ile uyanıklık arasında ince bir çizginin üzerindedir. Uçarı düşünce akımları, allah`a başkaldıran bütün izm`ler, türlü tuzaklar, gençlik üzerine oynanan oyunlar… tehlike öylesine büyük ki, yaşananlar kıyametin habercisi. Yaşananlar kıyametin büyük alametleri. Ve biz adım attığımız köprünün karşıya varıp varmayacağından bile habersiziz…

dalalet, sözlüğe göre yanlış yolda yürüme, doğru yoldan ayrılma gibi anlamlara geliyor ve biz delaletle dalalet arasında kaybolmak üzereyiz.  Yaşamımızın, zamanımızın birçoğunu çalan çeşitli araçlar veya ahiret yurdunda hiçbir ederi olmayan boş şeyler dalaletin ve açık bir gafletin büyük bir delaletidir. Delaletler azımsanmayacak miktarda fazlayken, bunu fark eden inanan ve iman eden sayısı bir elin parmağını geçmeyecek kadar cüzi miktarda.

eğitim kurumlarında bile sırf bir amaçla orada bulunan ve o amaca hizmet sunabilmek için dört gözle ufacık bir fırsat kollayan insanlar birbirleriyle yarış içindeler adeta! Günümüzün çağdaş cahiliyesi duyun bizi, tüm bunlar kıyamet alametleri! Evet, onlar iyiyle kötünün savaşında kötü olan tarafta safını aldılar. Ümmet olarak bu savaşın neresindeyiz? Savaşın hangi kısmındayız, yiğitçe çarpışanlardan mıyız yoksa basit bir izleyici mi? Yarına çıkıp çıkmayacağımız meçhulken bizi asıl saadet yurdunda mutluluğa ve huzura kavuşturacak olan islam dini için ne kadar savaşıyoruz?

dönüp bakalım yaşamımıza,  layığıyla hizmet edebiliyor muyuz davamıza. Siyaset veya yeni bir yönetim şekli için kapı kapı gezerken, biz de bu dava için kapı kapı gezseydik şu an islam dininin hak din olduğunu idrak eden insan sayısı kaç katına çıkardı? Yusufiler hala zindanlardayken, başımızı yastığa nasıl rahat koyabiliyoruz? Bu soruların sorgulayan ve uyanan bir ümmet için ardı arkası kesilmiyor. Aslında tek bir soru tüm soruları özetliyor, iman edenler olarak hakkıyla iman edebildik mi?

Kur`an kokan evler yıllar yılı uzaklardaydı… tüm bunları yapan da düzeltecek olan da insandı…

Şeyda ünal

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir