• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2284.383
  • ...
Yangına susuz müdahale tatbikatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Belediyesi İtfaiye bahçesinde bulunan binada yapılan tatbikata Başkan Yardımcısı Hacı Murat Şahin`in yanı sıra Belediye İtfaiye çalışanları hazır bulundu.

Hazırlanan bir odada çıkarılan yangına cihazla müdahale edildi. Tamamen susuz olarak çalışan sistem “Katı Potasyum Söndürme Sistemi” olarak biliniyor.

Çıkan yangınlara anında müdahale edebilmek, itfaiye araçlarının giremeyeceği dar sokaklar ile toplumsal olaylar ve kundaklama olaylarında etkin olan yangın söndürme cihazı sayesinde yangınlara en kısa sürede müdahale edilip söndürülmesi sağlanabilecek.

Resmi olmayan hemzemin geçitleri trafiğe kapatıyor

Devlet Demiryolları (DDY) Batman`da resmi olmayan geçitlerinin tespitini yaparak yolu trafiğe kapatmak için belediyeye müracaatta bulundu.

Yaşanan trafik kazalarının önüne geçmek, trafik akışının seri bir şekilde sağlanması amacıyla DDY Gar Şubesi, belediyeye talepte bulunarak resmi olmayan geçiş yerlerinin kapatılmasını istedi.

DDY`nin talebini yerinde değerlendiren Batman Belediyesine bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Fatih Mahallesi 3206. Sokaktan TPAO (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı) Bulvarına açılan yolu tamamen trafiğe kapattı. DDY`nin resmigeçidi olmayan güzergâhın kapatılması sonucu sürücülerin alternatif yolları kullanabilecekleri belirtildi.

DDY`nin Kine Em Parkının önündeki yolun trafiğe kapatılmasıyla birlikte sürücülerin daha sağlıklı bir ortamda ulaşımlarına olanak sağlanıp, yaşanabilecek olumsuz kazaların da önüne geçilmiş olacak.

Parke taşı serim çalışmaları devam ediyor

Batman Belediyesinin kent merkezinde başlattığı parke taşı serim çalışmaları farklı mahallelerde devam ediyor. Yol kaldırım çalışmaları kapsamında Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Batman`ın Seyitler Mahallesi`ndeydi. Belediye Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, 3050 Sokakta vatandaşların daha rahat bir ortamda ulaşımlarını sağlamak amacıyla çalışmalarını özverili bir şekilde sürdürüyor.

Daha önce gidiş-gelişlerde çamurlu ve tozlu yollarda gitmek zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar yapılan bu hizmetten dolayı oldukça memnun olduklarını ifade ettiler. Çalışmaların tamamlanmasıyla zaman zaman yaşanan trafik kazalarının minimuma düşmesi hedefleniyor. (İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir