• DOLAR 32.595
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2505.43
  • ...
"28 Şubat mağdurlarına `yeniden yargılama` işler hale getirilmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Gençlik Kolları, 28 Şubat post modern darbesinin yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Açıklamayı HÜDA PAR Şanlıurfa İl Gençlik Kolları Başkanı Cumali Taba okudu. 28 Şubat sürecinin Türkiye`yi karanlığa mahkum ettiğini söyleyen Taba, bu mahkumiyetle doğan mağduriyetlerin halen devam ettiğini dile getirdi.

Hukuk kuralları hiçe sayılarak insan haklarının ihlal edildiğini söyleyen Taba, "28 Şubat post modern darbesinin üzerinden tam 20 yıl geçti. Bu darbe hem siyasi ve hem de ekonomik açıdan ülkeyi zarara uğratmıştır. Hukuk kuralları hiçe sayılarak insan hakları ihlal edilmiştir. Hukuk kurallarının 'geçmişe işlenmezlik' kuralı dahi ihlal edilip insanlar mağdur edilmiştir. 28 Şubat ile Türkiye karanlığa mahkum edilmiştir. Halkın siyasi iradesine müdahale edilmiştir. Seçilmişler, brifingler sonucu saf dışı edilmişlerdir. Bunu yapanlar ise utanmadan demokrasiden ve halktan bahsetmekten de sıkılmamışlardır." dedi.

"28 Şubat ile halkın siyasi iradesine müdahale edilmiştir"

28 Şubat postmodern darbesinin maddi ve manevi tahribat bakımından ülkeyi onlarca yıl geriye götüren bir süreç olduğunu sözlerine ekleyen Taba, "28 Şubat karanlığında gerçekleştirilen yolsuzluklar, usulsüzlükler, hortumlamalarla milletin maddi varlığı yağmalanmış ve ekonomik yönden tahribat yapılmıştır.  Ancak asıl tahribat Sayın Erbakan`ın şahsı üzerinden İslami değerler hedef alınmış, milletimizin bin yıllık medeniyet değerlerinden koparılması ve nesillerin köklerinden habersiz yetiştirilmesi için düşmanca tutum takınılmış ve hak-hukuk-adalet gibi kavramların ayaklar altına alındığı uygulamalara imza atılmıştır." ifadelerini kullandı.

"28 Şubat mağdurları için 'yeniden yargılama' işler hale getirilmeli"

Cezaevlerinde halen 28 Şubat mağdurlarının olduğunu, bu mağdurlar için de yeniden yargılanma yolunun açılması gerektiğinin altını çizen Taba, "Bugün hâlâ 28 Şubat mağdurlarının mağduriyeti tam olarak giderilmemiş ve zulüm tam anlamıyla son bulmamıştır. Görevlerinden uzaklaştırılan memurların hakları tam anlamıyla iade edilmemiştir. Cezaevlerinde hâlâ 28 Şubat mağdurları bulunmaktadır. Bu mahkumlar için de 'yeniden yargılama' işler hale getirilmeli ve bu mağduriyetlere bir an önce son verilmelidir. 28 Şubatların bir daha tekerrür etmemesi için halkımızın da tıpkı 15 Temmuz gecesi gibi gösterdiği kararlı duruşundan taviz vermemesi gerekiyor." şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir