• DOLAR 32.593
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2492.156
  • ...
Nusaybin Devlet Hastanesine kemik dansitometre cihazı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nusaybin Devlet Hastanesi, kemik yoğunluğunu ölçen kemik dansitometre cihazını hizmete soktu.

Geçtiğimiz günlerde yeni doğan yoğun bakım ünitesi ve meme kanserinin erken teşhisi için yeni cihazlar alan hastane yönetimi, dansitometre cihazıyla hizmet kalitesini daha da arttırdı.

Nusaybin Devlet Hastanesi Radyoloji Uzmanı Umut Öğüşlü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Özellikle bayan hastalarda yaşla beraber kemik erimesi oluyor. Bazen erkek hastalarda da sık karşılanan bir şey. Bunun en güzel veya en kolay, hastada en zararsız şekilde anlamanın yöntemi  kemik dansitometre cihazıdır. Çok kısa süren bir işlem ve hastalara hiçbir zararı olmayan işlemdir. Hastanın kemik yoğunluğu ölçülür, eğer normal genlerin altındaysa isteyenler ona göre tedavi ediliyor. Çok kısa zamanda sonuç alıyoruz. Hastalar için gayet konforlu bir uygulama oluyor." dedi.

Öğüşlü, "Bu cihaz için daha öncesinde buradaki vatandaşlarımız kısa bir işlem için merkez yerlere gitmek zorunda kalıyordu. 2 aydır halkımızın hizmetine açılmıştı. Bu cihazımızı kullanıyoruz gayet mutluyuz. Herkes için hayırlı olsun." dedi.

Nusaybin Devlet Hastanesi Baştabibi Dr. Selim Önverdi ise, Devlet Hastanesinin alt yapı ve cihaz bakımından gelişimi için her geçen gün yeni çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Dijital kemik dansitometre cihazının, kemik erimesinin erken teşhisi için çok önemli olduğunu kaydeden Dr. Önverdi, "Cihaz kullanımı için personelimiz de göreve başladı. Bu teşhis için vatandaşlarımızın ilçe dışına gitmesine gerek kalmadı.  Nusaybin Devlet Hastanesi olarak sağlık alanındaki tüm hizmetleri vatandaşlarımızın ayağına getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz." diye konuştu. (Cihat Şayık- İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir