• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Dindar şahsiyetler için `şubat soğuğu` sürüyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Bursa İl Gençlik Kolları 28 Şubat post modern darbesinin yıldönümü nedeniyle açıklamada yaptı.

Açıklamayı HÜDA PAR Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Yunus Yılmaz okudu. 28 Şubat sürecinin bazı kesimler için devam ettiğini söyleyen Yılmaz, mağduriyetlerin bir an önce giderilmesini istediklerini ifade etti.

28 Şubat sürecinde Kur`an Kursları ve imam-hatiplerin orta kısmının kapatıldığını hatırlatan Yılmaz, “28 Şubat post modern darbede, kesintisiz 8 yıl eğitim oyunuyla Kur'an kursları ve imam-hatiplerin orta kısmı kapatılmıştır. Katsayı uygulaması ile üniversite sınavlarında ayrımcılık yapılmış, üniversitelere ikna odaları kurularak başörtülü öğrencilere fiziki ve psikolojik baskılar uygulanmıştır. İş adamlarının boyunlarına yeşil sermaye yaftası asılmış batı çalışma gurubu tarafından kamu kuruluşları, askeri kurumlar, okullar, vakıf ve dernekler kıskaca alınarak, dindar insanlar tasfiye edilmiş ve binlerce insan hukuksuzca fişlenmiş, subaylara ve hakimlere brifingler verilerek bağımsız yargı baskı altına alınmıştır. Yıllar sonra açılan 28 Şubat davasından da herhangi bir tutuklu kalmayışı bu davaların, darbecileri cezalandırmaktan ziyade darbeleri ve darbecileri aklamaya yönelik davalar olduğu izlenimi vermektedir.” dedi.

"Dindar örgütlenmeler ve şahsiyetler için 'şubat soğuğu' hâlâ sürmektedir"

Darbecilerin cezalandırılmadığını ve mağduriyetlerin de giderilmediğini belirten Yılmaz, “Darbecilerin cezalandırılması ve mağduriyetlerin giderilmesi bir tarafa etkisi hala devam etmekte ve inanç kesimlerine yönelik mağduriyetler devam etmektedir. Maalesef bazı dindar örgütlenmeler ve şahsiyetler için 'şubat soğuğu' hâlâ sürmektedir. Hakları ihlal edilenler, özgürlükleri gasp edilip komplolarla cezaevlerine atılanlar için ciddi hiçbir adım atılmış değil. Hükümet, kısmi ve geçici iyileştirmelerden ziyade kapsamlı ve kalıcı bir düzenleme ile yaşanan tüm mağduriyetleri biran önce gidermelidir.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir