• DOLAR 32.593
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2490.184
  • ...
"28 Şubat`tan kalan mağduriyetler giderilmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

28 Şubat post modern darbesinin yıldönümü münasebetiyle HÜDA PAR Bitlis Gençlik Kolları tarafından basın açıklaması düzenlendi.

Basın metnini okuyan HÜDA PAR Bitlis Gençlik Kolları Başkanı Vedat Dayan, bu dönemden kalan bütün mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Dayan, "28 Şubat süreci, bu ülkenin sayıları milyonları aşan insanın inandığı değerler nedeniyle sistemli bir şekilde psikolojik olarak baskı altında tutulduğu, dışlandığı, ötelendiği ve kazanılmış haklarının birçoğunu yitirdiği bir dönem olmuştur. Türkiye'deki darbelerin son bulması için 28 Şubat'ın tasarlanması ve uygulanmasında katkısı olan tüm unsurlar yargılanmalıdır. Bu dönemden kalan tüm mağduriyetler giderilmelidir." dedi.

"Bu süreç neredeyse yok sayılarak, görmezlikten gelindi"

Bu süreçte yaşanan hak kayıpları ve ihlallerin telafisi için atılan adımları yeterli bulmadıklarını dile getiren Dayan, "28 Şubat darbecileri cezalandırılmadı, tutuklananlar ise tahliye edilerek serbest bırakıldı. Bu süreç neredeyse yok sayılarak görmezlikten gelinmiştir. Darbecilere tanınan yeniden yargılanma yolu, kumpaslarla cezaevlerine doldurulan Müslümanlar için açılmamıştır. Yüzlerce Müslüman haksız yere cezaevinde yatmaya devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Kumpaslarla haklarında soruşturma açılmış ve yargılamalar sonucu mağdur edilen kişiler için yeniden yargılama yolunun açılması gerektiğini ifade eden Dayan, bu kişilerin tahliye edilip, adaletin tecelli etmesini istediklerini sözlerine ekledi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir