• DOLAR 32.487
  • EURO 34.622
  • ALTIN 2475.186
  • ...
Batman`da "Şehitler Gecesi" programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Gençlik Derneği Batman Şubesi tarafından Yeni Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda, başta şubat ayında şehit olan Müslümanlar olmak üzere tüm şehitlerin anısına "Şehitler Gecesi" konulu program düzenlendi.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İslam şehitlerini gösteren sinevizyon gösterimiyle devam etti. İlahi ve ezgilerin seslendirildiği programda günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Anadolu Gençlik Derneği Batman Şube Başkanı Lokman Özkan, Şubat ayının şehadet ayı olması sebebiyle İslam davasındaki şehitleri anlamak ve hatırlamak amacıyla böylesi bir program tertiplediklerini söyledi.

Konuşmasında 28 Şubat postmodern darbesine de değinen Özkan, "Şubat ayı Müslümanlar için önemli bir aydır. Çünkü bu ay maalesef üzülerek ifade ediyoruz ki aynı zamanda yıldönümü olması hasebiyle postmodern darbenin yıldönümüdür. Bugün dış destekli, küresel emperyalist güçler tarafından dışarıdan beslenmiş, büyütülmüş, planlanmış ve tasarlanmış Türkiye`deki piyonlarıyla Türkiye`de Müslümanların inançlarına pranga vurmak adına postmodern darbe gerçekleştirilmiştir. Bu postmodern darbe sadece inançlılara vurulan bir pranga değildir. Aynı zamanda Türkiye`deki Müslümanları, Ortadoğu`daki Müslümanları ılımlı, seküler hale getirmek için yapılmış olan bir darbeydi." dedi.

Şubat ayının Müslümanlar için çok önemli bir ay olduğuna işaret eden Özkan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çünkü son yüzyılda İslam toplumuna yön veren, İslam toplumlarına liderlik eden İslam`ın her tarafa yayılmasını sağlamak için mücadele, ceht eden, malıyla, canıyla, bütün varlığını ortaya koyan İslam liderlerinin, öncülerinin şehit edilmiş olduğu aydır. Şehitlik bizim inancımıza göre inancı uğruna, sırf rıza-ı Bârî için canını, malını Allah yolunda vermiş olanlara şehit denir. Şehidin kelime anlamı şahitlik etmektir, tanık olmaktır, tanıklık etmektir. Yani bulunduğu tarihe hak, batıl mücadelesinde hakkın batıl karşısındaki zaferine karşı şahit olmak, tanık olmak demektir. İşte bu önderlerimiz, liderlerimiz bu çağımıza tanık olmuşlardır, tanıklık etmişlerdir. Şehitlik İslam makamında öyle yüksek bir değere sahip ki ahrette peygamberden sonra en büyük mertebedir."(M.Fatih Akgül- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir