• DOLAR 32.571
  • EURO 34.915
  • ALTIN 2435.489
  • ...
"İslam`ın ortak mesajını Halilürrrahman`dan vereceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, 3-4-5 Mart tarihlerinde düzenlenecek olan Uluslararası İslâm Bilgeleri Zirvesi öncesi bir basın toplantısı düzenledi.

İslam dünyasından 50`yi aşkın düşünür, yazar, akademisyen ve devlet adamının katılımının beklendiği zirveye, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de iştirak edecek.

"İslam`ın Evrensel Mesajı: Barış, Adalet, Özgürlük" temasıyla düzenlenecek olan toplantı hakkında açıklamalarda bulunan Vali Tuna, bu organizasyon ile amaçlarının;  İslam ile ilgili oluşturulan olumsuz algıları kırmak olduğunu söyledi.

Programın içeriği hakkında bilgi veren Tuna, “Şanlıurfa Valiliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Harran Üniversitesi ile işbirliğiyle ilimizde 3-4-5 Mart tarihlerinde önemli bir buluşmaya ev sahipliği yapacağız. Uluslararası İslam bilimleri zirvesinde konferanslar olacak. Bu kapsamda gerek yurt içinden, gerekse yurt dışından İslam âlimleri, akademisyenler, yazarlar ve düşünürler diye nitelendirdiğimiz 50`yi aşkın önemli isimleri ilimizde konuk edeceğiz. İlk iki gün sunumlarla ve tebliğlerle geçecek. Birçok programın izleyicisi değişik kesimlerden ve dışardan da misafirlerimiz olacaktır.  Son gün ise ilimizin tanıtımıyla ilgili bir gezi yapılacak ve verilen ortak bir mesajla program sona erecektir.” diye konuştu.

Birçok olayın manipüle edilerek İslam hakkında şüpheler uyandırılmaya çalışıldığını ifade eden Tuna, bu yaklaşımlara karşı İslam'ın; Kur`an-ı Kerim ve Hz. Muhammed'in sünneti örnek alarak anlatılması gerektiğini söyledi.

Tuna, “Programın içeriği malum, dünyada İslam`ı farklı şekilde manipüle ederek ve bunu kötü göstermeye çalışan ‘İslamafobi` dediğimiz ‘İslami terörizm` gibi yaklaşımlarla İslam`ı kötü göstermeye çalışan çabalar vardır. Tabii İslam`ın bin 400 senelik pratiğine ve uygulamasına baktığımız zaman ülke ve millet olarak biz varız. İslam`ın kesinlikle barış dini olduğunu biliyoruz. İslam dininin barış, huzur, adalet ve özgürlük için çaba gösteren bir inanç sistemi olduğunu da biliyoruz. Aslında temel kaynak olan yüce Kur`an-ı Kerim, peygamber efendimiz hadisleri, örnek yaşantısı ve onun yolunda giden büyük kişileri ve âlimleri örnek almalıyız. Bu noktanın bir daha gözler ününe serilmesi ve bu mesajların bir daha dünya kamuoyuna verilmesi önemli buluyorum. Bu konuda düşünüp böyle bir organizasyon yapmaya karar verdik.”

Organizasyona Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş`un yanı sıra Diyanet İşleri Başkanının da katılacağını ifade eden Tuna, “Cumhurbaşkanımızı ve başbakanımızı da davet ettik. Onların gelip gelmeyeceğini bilemiyoruz ama Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş`un katılımını bekliyoruz. Bu vesileyle büyükelçiler konuklarımız olacak. Programa katılanlarla birlikte İslam`ın ortak mesajını Balıklıgöl`den, İbrahim Halilürrrahman`dan ve Şanlıurfa`dan vereceğiz.” şeklinde konuştu. (Osman Gülebak-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir