• DOLAR 32.798
  • EURO 35.054
  • ALTIN 2509.436
  • ...
"Erbakan Hoca siyasetin hidayete ermesine vesile oldu"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl merkez Ulu Camiinde merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan için halkın yoğun katılımıyla mevlit okutuldu.

Okutulan mevlid-i Şerif`in ardından İLKHA mikrofonuna konuşan katılımcılar, Erbakan Hoca`nın Türkiye`nin siyaset tarihinde önemli bir yer edindiğini, ülkemiz için bir ideal bir lider olduğunu vurguladılar.

Düzenlenen mevlit programı ile ilgili bilgi veren Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Nüsrettin Aytunç, “Erbakan Hoca`nın vefatının 6`ıncı yılı münasebetiyle mevlit programı yaptık. Allah kendisine rahmet etsin. Cenab-ı Allah onun bize öncülük yaptığı hizmetlerde aynısını yaptırmayı bize nasip etsin. Erbakan Hoca ülkemiz için bir ideal bir liderdi. Kendisi bir sıkıntı yaşadı, 12 Eylül darbesinden 28 Şubat darbe süreci olmak üzere. Yasaklı bir dönem yaşadı. Ülkeye huzur ve refah gelmesi için çalıştı. 54`üncü Hükümetin başbakanı iken Siyonizmin yerli iş birlikçileri, gazete manşetleri ve birçok alanı kullanarak, Erbakan Hoca`nın önüne set çektiler. Maalesef fırsat vermediler. Her alanda Müslümanların ilerlemesi için gayret gösterirdi. Dünya küfrüne karşı Müslümanların bir ve beraber olması için çok çalıştı. Onun bıraktığı yolu bütün Müslümanlar olarak devam ettirmemiz lazım.  Allah mekânını cennet etsin.” dedi.

Mevlit programın katılan vatandaşlardan Hacı Zeki Gürbüz, “Erbakan hocamız bir İslam aliminin dediği gibi ‘Mehdiyyü siyasetti` yani siyasetin, hidayete ermesine vesile oldu. Onun için Erbakan Hoca, gelmeden önce Türkiye`deki Müslümanlar sağcı, solcu diye ikiye ayrılmıştılar. Müslümanlar, sağcılığı Müslümanlık zannediyordu ve ona yapışmışlardı. Solcular ise belliydi. Erbakan Hoca çıktı dedi ki, ‘Ey Müslümanlar şuurlanın. Sağcı denilen Amerikancılıktır, onun için kapılmayın Siyonizm`in oyununa` Elhamdülillah Müslümanlar uyandı artık. Gerçek Müslümanlığın ne sağda ne solda değil, hak yolda olduğunun şuuruna vardılar. Allah kendisinden razı olsun mekânı cennet olsun.” şeklinde konuştu.

“28 Şubatın zulümlerden dolayı hala zindanlarda Müslüman kardeşlerimiz var”

Programa katılan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, “Bugün 28 Şubat. 20 yıl önce bu coğrafyada,  bu ülkede inanlar üzerinden bir karabasan gibi geçen post modern darbe dönemini yaşadık. O zulmün toplumumuz özellikle Müslümanlar üzerindeki izleri ve mağduriyetleri hala devam ediyor.  28 Şubatın getirmiş olduğu zulümlerden dolayı hala zindanlarda Müslüman kardeşlerimiz var. Özellikle o günkü hükümet te bundan payını aldı ve o günkü hükümetin başkanı Necmettin Erbakan`dı. 6 yıl önce bir 28 Şubat günü ruhunu rahmana teslim etti. Rabbim kendisine rahmet eylesin.” diye konuştu.

“28 Şubat zulmü nedeniyle 600`e yakın Müslüman zindanlarda bulunuyor”

“Müslümanlar gerçekten her alanda özel ve kamusal alanda fişlendiler.” diyen Tasalı, “Müslümanlar gözaltına alındılar, işkencelerden geçirildiler, memurlar görevlerinden alındılar, esnafların iş yerleri kapatıldı, öğrenciler okullarından atıldı. Başörtülü öğrencilerimiz okullardan uzaklaştırıldı. Camide ders veren kardeşlerimiz zindanlara, işkencelere maruz kaldılar. Binlerce Müslüman bu sebepten yurt dışına göç etmek zorunda kaldı, muhacir oldu ve halen de muhaceratları devam ediyor.  Yaklaşık 600`e yakın Müslüman tutuklu var. Dileğimiz odur ki bu zulümlerin bir an önce son bulmasıdır. Bir 28 Şubat daha geçmesin, bunlara bir son verilsin. Hükümetin bunu iyi görmesi lazım. Aksi halde 28 Şubat dönemine karışan, orada etkisi olan ne kadar asker varsa kanun önüne çıkarılıp hesap vermesi gerekir. Eğer siz bu zalimlerden, darbecilerden hesap sormasanız, bir darbe daha yapmak isteyecekler. Yeni darbeleri yaşamamak için eski darbecileri cezalandırmak lazım. Rahmetli Necmeddin Erbakan`a da vefatının seneyi devriyesinden dolayı Allah rahmet etsin, merhamet etsin. Allah cümlemize istikamet üzeri olmayı nasip eylesin.” ifadelerini kullandı.

“Erbakan hoca hakikaten, Türkiye tarihinde iz bırakmış önemli bir şahsiyettir”

Mevlit programı sonrasında konuşan Memur- Sen Bingöl İl başkanı Mücahit Çelik, “Erbakan Hoca`mızın vefat yıl dönümünü idrak etmiş bulunuyoruz. Rabbimiz kendisine affı ile muamele etsin, günahlarını taksiratını af eylesin. Erbakan Hoca hakikaten, Türkiye tarihinde iz bırakmış önemli bir şahsiyettir.  Biz gençliğimizi onların gayretiyle şekillendirdik. Öğrencilik yıllarımızda o cenahtan aldığımız çok önemli kazanımlarımız oldu. Biz şunu gördük; Erbakan Hoca`mız inanmak ve inandığı uğurda mücadele etmeyi, birinci derecede kendine şiar edinmişti. İnandığı dava uğrunda hiçbir zaman kınayanın kınamasından çekinmeden mücadele veren bir dava adamıydı. Vefatından önce ‘Davam` adlı bir eseri de bu millete kazandırarak gitmiştir. Bütün kardeşlerimize o ‘Davam` adlı eseri okumalarını tavsiye ediyorum. Bugün dünyayı kasıp kavuran Siyonizm belası musibeti maalesef Müslümanları İslam coğrafyasında kan revan içerisinde bırakmaktadır.” diye konuştu.

“Erbakan hoca maalesef hayatında anlaşılamamıştır”

Anadolu Gençlik Derneği Bingöl Şube başkanı Vahdettin Altınova da, “Bugün çok önemli bir şahsiyeti anma programı vesilesiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Erbakan Hoca`mız ümmet bilinci ve şuurunun oluşmasında dünyaya mal olmuş bir şahsiyettir. Maalesef hayatttayken anlaşılamamıştır. Bugün İslam coğrafyasının içinde bulunduğu karmaşaya baktığımızda hocamızın çırpınışını bir kez daha idrak etmiş oluyoruz. Hoca bunun için çok bedeller ödedi. Siyasi hayatı boyunca öyle muamelelere maruz kaldı ki, bu zulme dur demek için bunların hepsini üstlendi, hapis yattı, 4 tane partisi kapatılıp daha sonraki süreçte yılmadan hak davayı zirveye taşımak için mücadelesine devam etti. Bize de ümmetin birliğinin sağlanmasında, İslam birliğinin kurulmasında bir miras olarak bunu bırakmış oldu.”  diye konuştu.

“Erbakan Hocamızın bize bıraktığı en büyük miras, dava adamlığıdır, adanmışlığıdır”

Eğitim-Bir-Sen Şube başkanı Yunus Kava da, vefatının altıncı yılında Prof. Dr. Necmettin Erbakan`ı rahmetle andıklarını belirterek, “Erbakan Hoca`mızın bize bıraktığı en büyük miras, dava adamlığıdır, adanmışlığıdır. Bizlere bu yönüyle yol gösterici oldu. Erbakan demek istikamet ve öz güven demektir. Erbakan Hoca`ya ‘Bir çiçekle bahar olmaz` diyorlardı. O ise ‘Bir çiçekle bahar olmaz ama bütün baharlar bir çiçekle başlar` diyor ve bunu eylemine yansıtıyordu. İnandığı doğrular noktasında asla taviz vermeyen ve inandığı için de kendisine güvenen, teşkilatına inanan bir liderdi. Bu anlamda örgütlenmenin en iyi örneklerinden biridir. Tek kişi ile başlayan mücadelenin nerelere gelebileceğini Erbakan`da görüyoruz. Merhum Erbakan Hoca`mız, ilim, siyaset ve devlet adamı olarak, ülkemize çok büyük katkılarda bulundu, güzel eserler bıraktı.” dedi. (Nihat Kanat-İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir