• DOLAR 32.589
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.46
  • ...
Nusaybin`de 3 PKK`li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`in Ömeryan bölgesinde yer alan Nusaybin ilçesine bağlı Büyükkardeş, Küçükkardeş, Akarsu, Yavruköy, İlkadım, Doğanlı, Kovanlı ve Kuruköy, Ömerli ilçesine bağlı Sulakdere, Aytepe ile Artuklu ilçesine bağlı Yardere ve Ahmetli köylerinde, 11 Şubat'ta PKK'ye yönelik başlatılan operasyon devam ediyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Mardin Valiliği, Nusaybin ilçesi Doğanlı Mahallesi`nde bir evin bodrumundan diğer evlere tünellerin olduğu tespit edildiği ve bunun üzerine operasyon yapıldığı kaydedildi.

Operasyonda çıkan çatışmada 3 PKK`linin öldürüldüğü aktarılan açıklamada, “Yapılan aramalarda ise 2 adet kaleşnikof silahı, bir adet M16 silah parçası, bol miktarda patlayıcı ve örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir.” denildi.

Açıklamanın devamında, aynı mahallenin güney tarafında bir sığınak tespit edildiği ve sığınak içerisinde bulunan örgütsel dokümanlara el konulduğu bildirildi. Dargeçit ilçe Jandarma Komutanlığınca yapılan arama faaliyetinde ise Korucu Mahallesi kırsalında patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemelerin ele geçirildiği ifade edildi. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir