• DOLAR 32.352
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2303.154
  • ...
Öğretmen ve velilerin girişimiyle okula kütüphane kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nusaybin ilçe merkezinde bulunan Yıldırım Ortaokulunda gönüllü öğretmen ve duyarlı velilerin girişimiyle oluşturulan kütüphanenin açılışı törenle yapıldı.

Okulda oluşturulan kütüphanenin açılış kurdelesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin ve Okul Aile Birliği Başkanı Nazım Aktaş tarafından kesilerek,  öğretmen ve öğrencilerin kullanımına açıldı.

Açılış sonrası yapılan ‘Kitap Okuma Şenliği`nde konuşan İlçe Eğitim Müdürü Çetin, Nusaybin`in okuma oranını istenilen niceliğe ve niteliğe ulaştırmak için yapılan bu adımın, okuma kültürünün kazanılması ve sürdürülmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Açılan kütüphanede ilk etapta bin 200 kitap bulunduğunu ve bu kitapların seçki olarak oluşturulmasında çağdaş çocuk edebiyatı ilkelerinin göz önünde bulundurulduğunu kaydeden Çetin, öğretmenlerin bu bilinci sürdürerek kütüphanedeki kitap sayısının artırılması çalışmalarına devam etmesinin ve bunun öğrencilere yansımasının önemine değindi.

Açılış ve kitap okuma etkinliğinden sonra Milli Eğitim Müdürü Çetin ve Şube Müdürü Abdulbaki Tek, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. (Cihat Şayık –İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir