• DOLAR 32.573
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2432.524
  • ...
"Tarihini bilmeyenler geleceğe yön veremez"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ermeni ordusu tarafından 1992 yılında yapılan Hocalı katliamının 25`inci yıl dönümü münasebetiyle, Gaziantep Üniversitesi`nde bir anma programı düzenlendi.

Programda konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, adaletli bir paylaşım ve istikrarlı bir dünya olmadığı müddetçe, mazlumların güç algısıyla her zaman zulme uğradığına dikkat çekti.

Hocalı katliamının 25`inci yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde hazırlanan programda konuşan Rektör Prof. Dr. Gür, “Dünyanın neresinde olursa olsun, çocuk kadın ve yaşlı tek suçları sivil olmak, silahsız olmak olan sivillere bu katliamı reva görenleri lanetliyorum. İşte bu katliamlardan birisi de Karabağ`da, Hocalı`da yaşandı. Yaklaşık 11 bin kişinin yaşadığı bir kasabada, maalesef büyük bir vahşetle, karşılarında silahları olmayan çoluk-çocuk ve yaşlılara büyük bir katliam yapılıyor. Herkesin tarihini bilmesi gerekir. Tarihini bilmeyenler, geleceğe asla yön veremez.” ifadelerini kullandı.”  

Müslümanların dünyaya adaleti getirmek zorunda olduğunu söyleyen Gür, “Biz bu kadar geri kaldıkça, kendi içimizde parçalandıkça detaylarda boğuldukça, daha çok zulüm yaparlar. Biz de arkalarından ağıt yakarız. Artık ağıt yakmak istemiyoruz. Artık yapılan zulümlerin hesabını sormak istiyoruz. Bu konuda geçmişimiz bizde en önemli hatıra olarak duruyor. Bu hatırayı tekrarlamak, güncellemek hiçbir zaman insani vasıftan uzak değildir. Geçmişimizi hatırlayacağız ki, gelecekte aynı hataları yapmayalım.” diye konuştu.

“Hocalı Ermenilerin en büyük katliamı”

Programda konuşan GAÜN Öğretim Üyesi Prof. Dr. Babek Kurbanov de, Hocalı katliamının sıradan olan bir katliam olmadığını ve İkinci Dünya Savaşı`nda bile bu şekilde bir dehşetin görülmediğini ifade ederek, “Resmi olarak burada bir günde 613 insan katledildi. Azerbaycan`ın bu felaketi, bu ağır günleri sadece Azeriler için değil, aslında Anadolu insanı için, aynı zamanda bölge halkları için, belki de beşeriyet için son derece önemlidir.” şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan Prof. Dr. İlgar İmamverdiyev ise, Hocalı Katliamının 20`inci yüzyılın en büyük felaketlerinden birisi olduğunu vurguladı. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir