• DOLAR 32.607
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2497.519
  • ...
Uzmanlar ayak mantarına karşı uyardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dermatoloji Uzmanı Dr. M. Sami Metin, ayak mantarına ilişkin önemli bilgiler verdi.

Ayak mantarının, parmak aralarında hafif kabuklanma, soyulma ve çatlama şeklinde görüldüğünü söyleyen Metin, mantarın; ayak kokusu, kızarıklık ve şiddetli kaşıntıya dönüşebileceğini belirtti.

Ayak mantarından korunma yollarına ilişkin bilgi veren Metin, “Her banyo sonrası ya da ayakların yıkanmasından sonra,  ayaklar sadece ayaklar için kullanılan bir havluyla kurulanmalıdır. Ayak havlusunu vücudun başka bir yerinde kullanmak doğru değildir. Başkalarıyla kullanmak zorunda olduğunuz ortak alanlar, ortak kullanıma sahip eşyalara dikkat etmek gerekmektedir. Vücudun aşırı terleme gösteren bölgeleri her zaman temiz tutulmalı ve gerekli durumlarda pudra kullanılmalıdır. Ayakkabılar temiz tutulmalı ve kullanılmadığı zamanlarda pudralanarak saklanmalıdır.” diye konuştu.

Mantarın tedavi yöntemlerini de anlatan Metin, “Mantar tedavisi için ilk aşamada antimikotik kremler kullanılır. Eğer ayak mantarı dirençli boyuttaysa yani ayak mantarı dışında tırnağa da mantar sıçramışsa ağız yoluyla alınan tabletler devreye girer. Tedavi süreci hastadan hastaya ve hastalığın boyutuna göre değişkenlik göstermekle beraber ortalama 3-4 hafta kadar sürmektedir. Sadece ayak mantarı değil aynı zamanda tırnak mantarı da varsa tedavi süresi 3-4 aya kadar çıkmaktadır.” (İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir