• DOLAR 32.602
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2506.638
  • ...
"Şehadet mertebesi İslam`ı hakkıyla yaşamakla mümkündür"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhammed Emin Özcan/ İstanbul

Göngüren İlim Der, Bağcılar Çiftlik Şubesinde bayanlara yönelik Şubat ayı Şehadet ayı etkinliği düzenledi. ‘Şehid ve Şehadet` programı kapsamında yapılan etkinliğe katılım yoğun olurken, yapılan konuşmalarda geçmişten günümüze Şubat ayı içerisinde şehadet mertebesine kavuşan şehitlerin hayatları, İslam için verdikleri mücadeleleri anlatıldı. Kur`an`ı Kerim tilavetiyle başlayan program Emel Beğde Hocanın şehid ve şehadet konulu konuşmasıyla devam etti.

İSLAM`I HAKKIYLA YAŞAMAK, ŞEHİDLERİN YOLUNU SÜRDÜRMEKLE MÜMKÜNDÜR

Şubat ayının adeta şehadet ayı ile özdeşleştiğine dikkat çeken Emel Beğde Hoca, geçmişten günümüze bu ayın içerisinde şehadete kavuşan insanların yaşam şekillerine bakıldığında bu şehidlerin sadece Allah`ın rızasını kazanmakla meşgul olduklarını gördüklerini dile getirdi. Bu şehitlerin ibadetleriyle, izzetleri, takvaları ve zulme karşı dik duruşlarıyla hayatlarını ortaya koyduklarını ifade eden Beğde, “Onlar Allah`ın dinini yeryüzüne hakim kılmak için mücadele veren insanlar olarak bizlere yol göstermişlerdir. Tarih, farklı farklı zamanlarda Allah için canını hiçe sayan insanların örnekleriyle doludur” diyerek Uhud`da sahabelerin şehadet üzere birbirlerine dua ettiklerini ve şehadete kavuştuklarını anlattı. Hayatları gibi şehadetleriyle de örnek olan günümüz şahsiyetlerinden de söz eden Beğde, Şeyh Ahmed Yasin, Hasan el Benna ve Seyyid Kutup gibi alim şehidlerin, Allah`ın rızasını kazanmak için, İslam için verdikleri mücadelelerinden kesitler anlattı. Şehidlerin yolunu sürdürmenin, İslam`ı hakkıyla anlamak ve yaşamak olduğuna değinen Beğde, bu uğurda mücadele etmenin tüm Müslümanlara vazife olduğunun altını çizdi.

SİNEVİZYONLA TÜM COĞRAFYALARDAKİ ŞEHİDLER ANLATILDI

Emel Beğde hocanın konuşması sonrası sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösteriminde Malcomix`ten Şeyh Şamil`e, Şeyh Said`den Şeyh Esad Erbilli`ye; Şeyh Molla Zeki, Molla Gıyasettin Barlak, Hasan El Benna, Şamil Basayev, Seyyid Kutub, Cevher Dudayev, Metin Yüksel, Aliya İzzetbegoviç, İskilipli Atıf Hoca, Yasin Börü, Riyad Güneş, Hasan Gökgüz, Hüseyin Dakak, Aytaç Baran ve daha birçok alim şehidin mücadeleleri anlatıldı. Gösterimde ayrıca 1980`lerde Hama`da 40 bin insanın katledilmesi ve 2011`den bugüne kadar Esad rejiminin katliamları ile israil işgal rejiminin Filistin`de ve Gazze`deki katliamlarına dikkat çekildi.

ŞİİR VE İLAHİLERLE ŞEHİDLERİ YAD ETTİLER

Sinevizyon gösteriminin ardından küçük kız çocukları ve gençlerden oluşan ilahi grubu ‘şehid tahtında rabbe gülümser` ile ‘onlar öndeler, onlar öncüler` gibi eserler ve şehadet konulu şiirler okudu.

Programın ara bölümlerinde portre isimler olan Hasan Elbenna, Seyyid Kutub, Bediüzzaman Said Nursi, Malcomix, Yasin Börü ve Aytaç Baran gibi şehidlerin hayatları ve şehadetleri anlatıldı.

Şehadet konulu tiyatronun da oynandığı ve büyük ilgiyle izlenen etkinlik, yapılan duanın ardından sona erdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir