• DOLAR 32.561
  • EURO 34.87
  • ALTIN 2427.421
  • ...
Hıdır Adnan`a Destek Gösterisine Sert Müdahale
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FİLİSTİN - İslami Cihad Hareketi liderlerinden esir Şeyh Hıdır Adnan`a ve 58 gün önce başladığı açlık greviyle verdiği mücadeleye destek için Ofer Cezaevi önünde bugün öğle saatlerinde düzenlenen gösteriye işgal güçleri sert bir şekilde müdahale etti.
 
Filistin Enformasyon Merkezinin haberine göre, Ramallah`ın kuzeyindeki Birzeit Üniversitesi`nden üç otobüsle gelen yaklaşık 150 öğrencinin açlık grevindeki esir Şeyh Hıdır Adnan`a destek için Ofer Cezaevi önüne geldiği, işgal güçlerinin öğrencilerin üzerine ateş açtığı, en az üç Filistinli öğrencinin yaralandığı ve onlarca göstericinin de boğulma tehlikesi geçirdiği bildirildi.

Görgü tanıkları, Ofer Cezaevi önüne gelen göstericilerin Filistinli esirlerle ve özellikle Birzeit Üniversitesi master öğrencisi esir Şeyh Hıdır Adnan ile dayanışma sloganları attığını söyledi.
 
Bugün ayrıca Cenin kentinin güneybatısındaki Arabe beldesinde öğrenciler esir Hıdır Adnan`a destek yürüyüşü yaptı. Yürüyüşe Şehit Ebu Ali Mustafa ve Şehit Ebu Cihad okullarından öğrencilerin katıldığı bildirildi.
 
Esirlerin Bırakılması İçin Halk Komitesi ve Esir Kulübü de Cenin kentindeki Kızılhaç binası önünde Filistinli esir Hıdır Adnan`a destek gösterisi düzenledi. Şeyh Hıdır Adnan`ın resimlerini taşıyan göstericiler, Adnan`ın ve diğer Filistinli esirlerin serbest bırakılmasını isteyen sloganlar attı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir