• DOLAR 32.504
  • EURO 34.584
  • ALTIN 2476.785
  • ...
Beldenin su sıkıntısı Haydaran İçme Suyu Projesi`yle çözülecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahta`ya yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Akıncılar Beldesinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya, beldenin altyapı-üstyapı, okul ve cami gibi ihtiyaçlarının tamamlandığını, Haydaran İçme Suyu Projesi`yle de yaşanan su sıkıntısını gidereceklerini belirtti.

Beldelerindeki en büyük sorunun içme suyu eksikliği olduğunu ifade eden Çetinkaya, “O sorunu da Haydaran İçme Suyu Projesi ile çözüme kavuşturacağız. Bu içme suyunu Kahta ile müşterek olarak kullanacağız ve bu sorunu da çözüme kavuşturacağız. Beldemize 36 kilometre uzaklıktan gelecek olan Haydaran İçme Suyu saniyede 16 litre akacak. Bu bizim için çok önemli bir hizmet olacak çünkü biz bugüne kadar sondaj ya da elektrik üretimiyle su ihtiyacımızı gideriyorduk. Bu hizmet sayesinde elektrik faturası ödeneğimiz de olmayacak.” dedi.

Belde de yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Çetinkaya, “Gençlik Merkezi, 2 tane halı saha ve çocuklar için park alanları yaptık. Gençlik Merkezimiz çok amaçlı olup bunun içerisinde; bilgisayar odası, kütüphane, yemek odası, konferans soluna, sergi alanları gibi pek çok alanlar mevcut.” şeklinde konuştu. (Ömer Faruk Aydın, Aydın Evren - İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir