• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
Adana`da Şehadet Gecesi etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti Adana Şubesi tarafından Ramazanoğlu Kültür Merkezi`nde düzenlenen “Şehadet Gecesi” programında şehadet makamının yüceliği anlatılırken İslam şehitleri hayırla yad edildi.

Ekinliğe konuşmacı olarak katılan Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, şehitliğin Peygamberlerin bile arzuladığı yüce bir makam olduğuna dikkat çekti. Tüm Müslümanların imanları gereği mutlaka şehadeti arzulamaları gerektiğini ifade eden Çelik, bunun için de şehit gibi yaşamak gerektiğini belirtti.

Sunuculuğunu Hüseyin Ayaydın`ın yaptığı etkinlik, Suriyeli Hafız Şeyh Osman`ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Program, şehitlerin hayatlarının konu edildiği sinevizyon gösterimi ve Adana Grup Kervan`ın şehadet üzerine söylediği Türkçe-Kürtçe marş ve ezgilerle devam etti.

Daha sonra sahneye çıkan Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, İslam şehitlerini yâd edip selamlayarak sözlerine başladı. Peygamber Sevdalıları, Mustazaflar Cemiyeti ve Şehitler Kervanı Platformunun her şubat ayında üye derneklerinin bulunduğu her ilde şehitleri anma programları düzenlediklerini ifade eden Çelik, “Şehitler Kervanı Platformu olarak hedefimiz, şehitleri anma, anlama ve davalarına olan sadakati tüm kardeşlerimize anlatmaktır.”diyerek şehitlere ve davalarına sahip çıkılması için gayret gösterdiklerini söyledi.

Nisa Suresi`nde şehitlerin peygamberler ve sıddıklarla birlikte zikredildiğine işaret eden Çelik, “Bu ayeti kerime; insanların erişebileceği en güzel mertebenin, peygamberlik, sıddıkiyet ve şehitlik olduğunu bizlere bildiriyor.”dedi. Çelik, şehitlerin ölüler olmayıp Allah katında rızıklandırıldıklarını ve sonsuz nimetlere kavuştuklarını sözlerine ekledi.

Şehadetin İslam ile ortaya çıkan bir kavram olduğunu dile getiren Çelik, bunun için sadece Allah için mücadele eden, Allah için savaşan ve bu uğurda öldürülenlere Rabbimiz tarafından şehit denildiğini belirtti.

Çelik, konuşmasında Şehit Hasan el-Benna`yı da yâd etti. Benna`nın kurduğu Müslüman Kardeşler Teşkilatı ile İngiliz işgaline ve işbirlikçilerine karşı mücadele başlattığını ifade eden Çelik,  “Hasan el-Benna, hak dinini insanlara anlatmaya ve İngilizlerin oyununu bozmaya çalışıyor. Kendisi bir öğretmen fakat öyle bir aşkla çalışıyor ki kısa bir zaman sonra İhvan Hareketi Mısır`ın bütün şehirlerinde yayılıyor. Üstad Hasan el-Benna`nın bu çalışması İngilizlerin ve Kral Faruk`un uykusunu kaçırıyor. Onlar ise çareyi Hasan el-Benna`yı şehit etmekte buluyor. Küfrün ve şirkin, Hz Adem`den günümüze kadar tabiatı ve fıtratı budur. Önce alaya alırlar, sonra tehdit ederler, tehditte fayda etmezse muhacerete zorlarlar ve son olarak da şehit etmekle onun davasını yok edeceğini zannederler.” dedi. Çelik, kâfir ve zalimlerin bu hesabının tutmadığını ve İslam davasına hiçbir şekilde zarar veremediklerini söyledi.

Coğrafyamızda vahşice katledilen şehitleri de zikreden Çelik, tüm Müslümanların imanları gereği mutlaka şehadeti arzulamaları gerektiğini ve bunun için de şehit gibi yaşamaları gerektiğini belirtti.

Programın son bölümünde ise 6-8 Ekim olaylarında Bingöl`ün Karlıova ilçesinde PKK tarafından katledilen Cengiz Tiryaki ve Fethi Yalçın`ın mücadelelerini anlatan kısa bir tiyatro gösterimi yapıldı.

Grup Kervan`ın şehadet ve şehit konulu ezgilerini seslendirdiği program, yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir