• DOLAR 32.548
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2427.683
  • ...
İLKHA`nın Haberi Ses Getirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Siverek ilçesinde cumartesi günü televizyonun üzerine düşmesi sonucu 5 yaşındaki Muhammed Enes Uğurlu kafasından ve yüzünden ağır şekilde yaralanmıştı. Ailesi tarafından hastaneye kaldırılan Uğurlu, hastanede Tomografi cihazının bozuk olmasından dolayı Şanlıurfa Devlet Hastanesine sevk edilmek istenmişti. Acilde görevli doktorların ambulansın gelmesi zaman alabilir, aracınız varsa kendiniz Şanlıurfa`ya götürün demesi üzerine, yaralı çocuk ailesi tarafından apar topar Şanlıurfa Devlet Hastanesine kaldırılmıştı.
 
Bu sabah yayımladığımız "Siverek Devlet Hastanesi`nde Sağlık Skandalı" haberi üzerine, İlke Haber Ajansı Muhabiri Abdurahman Deniz Uğurlu ile telefonda görüşen Siverek Devlet Hastanesi Baştabibi Uzman Dr. Adnan Kirmit yaşanan sorun ile ilgili bilgi verdi.
 
Tomografi makinesinin arızalanmasının ardından ihale alan firmaya 10 gün zaman tanıdıklarını belirten Kirmit, makinenin tamirinin zaman alacağını, yedek makine de olmadığından dolayı böyle bir sıkıntının oluştuğunu söyledi. Devlet Hastanesinde yaşanan ambulans sıkıntısına değinen Kirmit, "Maalesef hastanemizde az sayıda ambulans var. Ambulansın hazırlanması ve sevki yapılacağı yerde hastaya yer ayrılması zaman alıyor, bu hastanemizin kontrolünde olan bir durum değildir. Bu sebeple acildeki doktorumuz, "Aracınız varsa hastayı kendiniz götürün" ifadesi kullanmıştır. Minik hastaya geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum" dedi.
 
Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar İLKHA Muhabirinden Bilgi Aldı
Şanlıurfa Milletvekili M. Kasım Gülpınar, İLKHA Muhabiri A.Deniz Uğurlu`yu telefon ile arayarak konu hakkında Uğurlu`dan bilgi aldı. Yaşanılan sıkıntıların bir daha yaşanmaması için gerekli çalışmayı yapacaklarını belirten Gülpınar, minik çocuğa geçmiş olsun mesajında bulundu.
 
Siverek Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu: "Konu İle İlgili İnceleme Başlatıldı"
Gazeteci Deniz Uğurlu`yu telefon ile arayarak geçmiş olsun mesajlarını ileten Siverek Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, konu ilgili inceleme başlattıklarını söyledi.
 
AK Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik: "Olayın Takipçisi Olacağız"
AK Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik, yaşanan talihsiz olayın ardından Gazeteci Deniz Uğurlu`yu telefon ile arayarak konu hakkında bilgi aldı. Yaşanan sıkıntının takipçisi olacaklarını söyleyen Çelik, Uğurlu`ya geçmiş olsun dileğinde bulundu.
 
İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir