• DOLAR 32.382
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2326.088
  • ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istihdamı teşvik etmek amacıyla geçtiğimiz günlerde açıklanan “Alın Teriyle Akıl Teriyle – Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı Elazığ’da da işadamlarına tanıtıldı.

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirilen programa Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, OSB Başkanı Suat Öztürk, SGK İl Müdürü Ayhan Tuncer, İŞKUR İl Müdürü Abdullah Balcı ve işadamları katıldı.

Toplantının açılışında birer değerlendirme yapan SGK İl Müdürü Ayhan Tuncer ve İŞKUR İl Müdürü Abdullah Balcı, başlatılan milli seferberlik kapsamında işadamlarına bilgilendirme yapılacağını ve İŞKUR'un istihdam teşvikleri ile SGK’nın istihdam kolaylıklarının tanıtılacağını belirttiler.

OSB Başkanı Suat Öztürk ise konuşmasında OSB Başkanlığı olarak Elazığ’ın ekonomisini ilgilendiren her konuda öncülük etmeye devam edeceklerini belirterek, bugün de işadamlarına fazla istihdam gerçekleştirmede devlet teşviklerinin anlatılacağını söyledi. Milli seferberlik hamlesine iş dünyasının en güzel şekilde katılacağına inandığını açıklayan Öztürk, Cazibe Merkezleri Programından Elazığ’ın en iyi şekilde yararlanacağına ve bu konuda öne çıkan illerden biri olduğunu söyledi.

"Cazibe merkezi iller programı Elazığ için bir dönüm noktasıdır"

Cazibe Merkezi İller Programı kapsamında Elazığ’a beklediklerinden daha fazla bir yatırım talebi aldıklarını belirten Vali Zorluoğlu ise şunları söyledi: "Cazibe Merkezi İller Programı tanıtım ve taleplerinde gördük ki, Elazığ’a yatırım yapmak isteyen çok sayıda yatırımcı bulunmaktadır. Proje kapsamında yatırımcıların en fazla ilgi gösterdikleri illerden biri Elazığ olmaktadır. Elazığ bu projeye iyi hazırlandı ve tanıtımını da yapınca bunun sonuçlarını almaya başladı. Elazığ’da var olan yeni yatırımcı gelmiyor algısı bu çalışmayla sona ermiştir. Artık Elazığ yeni ve büyük yatırımlar için tercih edilen bir il olmaktadır. Umuyorum ki Cazibe Merkezi İller Programı kapsamında Elazığ’a yeni ve büyük yatırımlar yapılacaktır.

Cazibe Merkezi İller Programı Elazığ için şu ana kadar uygulamaya konulan en kapsamlı yatırım teşvik programıdır. Elazığ için bir dönüm noktasıdır. Bu yatırım teşviklerinin yansımalarını 5 – 10 yıl içerisinde çok daha iyi görmek mümkün olacaktır. Devletimiz ve hükümetimiz Elazığ’da yatırım için gerekli bütün beklentileri yerine getirmiştir. Elazığ’ın var olan altyapı, üstyapı ve ulaşım gibi imkânları ile bir huzur adası olmasına ek olarak getirilen Cazibe Merkezi İller Programı neticesinde yatırımcılardan Elazığ’a ciddi bir teveccüh bulunmaktadır." şeklinde konuştu.

"İstihdam seferberliği siyaset üstü ve milli bir meseledir"

Zorluoğlu, "Diğer taraftan Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından istihdamı artırmak amacıyla bir milli seferberlik ilan edilmişti. 2017 yılında yapılacak olan her yeni ilave istihdam için devletimiz işadamlarına önemli destekler sağlamaktadır. Bu nedenle işadamlarımızdan başlatılan bu milli seferberliğe katkı sağlamalarını beklemekteyiz. Bu konu siyaset üstü bir konudur ve milli bir meseledir. Devletimiz istihdamı artırmak için önemli teşvikler sağlamaktadır şimdi sıra işadamlarına kalmaktadır." dedi.

Programda daha sonra SGK İl Müdürü Ayhan Tuncer, İŞKUR İl Müdürü Abdullah Balcı, istihdam için getirilen destekleme ve kolaylıkları içeren bir sunum gerçekleştirdiler ve gelen soruları yanıtladılar.

Programın ardından İŞKUR ve SGK tarafından iş dünyası ile daha yakından irtibat sağlamak amacıyla OSB Başkanlığı içerisinde dizayn edilen ofisin açılışı Vali Zorluoğlu ve diğer katılımcılar tarafından yapıldı. (İLKHA)